FMF LISTA

Az FMF aktuális listáját a vizsgálatokat végző orvosokról ezen a linken találjátok, csak kattintsatok a térképen Magyarországra.

A londoni székhelyű Fetal Medicine Foundation (FMF – Fetal Medicine Alapítvány, www.fetalmedicine.org) a világ egyik legismertebb szülészeti ultrahang diagnosztikai intézménye, a magzati medicina meghatározója, amely kidolgozta a tarkóredő (NT) mérésén alapuló szűrés klinikai bevezetését és az eljárás minőségellenőrzését.

Egy angol munkacsoport, a Fetal Medicine Alapítvány számos neves külföldi egyetemmel együtt kidolgozott egy első trimeszteri kombinált szűrőmódszert a 3 leggyakoribb kromoszóma-rendellenességek szűrésére: ultrahangvizsgálat a 11–13. terhességi hét között + anyai vérvizsgálat. A munkacsoport több mint százezres esetszámú referencia betegcsoporttal rendelkezik és kidolgozták az ultrahangot végző orvosok kiképzését és folyamatos minőségkontrollját világszerte. Mert az ultrahangon nagyon sok múlik. Hiába működik jól a laborautomata, ha a számításba az ultrahangmérési adatok miatt hiba csúszik.
A megbízható és reprodukálható szűrési eredmények érdekében fontos, hogy a szűrés ultrahangos részét, amennyiben lehetőség van rá, a Fetal Medicine Foundation által akkreditált szakember végezze, és a szűrőcentrum rendelkezzen az FMF standardok szerint működő laboratóriumi háttérrel és kiértékelő programmal (számos helyen a “kombinált” elnevezés csak a módszer jellegére – ultrahang+vérvizsgálat – utal, nem a minőségére).

 

Oszd meg, ha hasznosnak találtad a cikket!
Megosztom Facebook-on
Megosztom Twitter-en
Megosztom Linkdin-en
Elküldöm emailben

FEMCAFE INSPIRÁLÓ NŐK JELÖLÉS
A „LEGINSPIRÁLÓBB CIVIL TELJESÍTMÉNY”

Voksoljatok AnnáraTi is itt: FEMCAFE SZAVAZÁS