Helyreigazítás a Családi Lap cikkéhez

Most az egyszer nem vagyunk büszkék.
Ez a mi helyreigazításunk.

Dolgozik mindenki, hogy a Babagenetika Mozgalom sikeres legyen: sikere pedig pusztán abban áll, hogy segít másoknak. Minden tettel, minden szóval.
Egy újabb felületen szerettük volna eljuttatni az emberekhez a mozgalom céljait, értékrendjét. Ez most nem sikerült, és sajnos önhibánkon kívül.
Írtam egy cikket, minden szavát megterveztük Annával, hogy minden egyértelmű, támadhatatlan legyen. Hogy mindenki megértse: a mozgalomnak nincsenek hátsó szándékai. Hogy azért küzdünk együtt annyian, hogy a gyermeket váró szülőknek, rokonoknak minél több segítségük, lehetőségük legyen.
A Családi Lap májusi számában azonban máshogy gondolták. Úgy gondolták, hogy szakmailag nem helytelen, ha a Mozgalomról szóló cikkem címét és bevezetőjét lecserélik, nem gond, ha Anna és az én megkérdezésem nélkül beleírnak, átszerkesztik – mindezt bármelyikünk engedélye nélkül.
Mély megdöbbenéssel nyitottuk ki a már megjelent lapot, és szembesültünk vele, hogy a cikkünk nem az, ami, és semmilyen jogunk nincs már változtatni rajta, és nem volt korábban sem.
A Babagenetika Mozgalom célja nem az, amit a cikk címe sugall: hogy csak egészséges babákat szeretne. Mindent leromboltak, amit a tartalommal szerettünk volna átadni másoknak. Mindketten elzárkózunk, ez nem a mi cikkünk, ebben a formában nem én írtam, és nem Anna és segítőinek tevékenységéről szól. A helyreigazítási kérelmet azonnal megtettük. A legfájdalmasabb az egészben, hogy annyi médium segítette már a mozgalom munkáját. De még mindig van, aki valami mással törődik a háttérben – akármi is volt az oka.
A Magyar Vöröskereszt és a Babagenetika Mozgalom biztosította egymás felé a kölcsönös együttműködési lehetőséget. Ez a cikk volt az első pillére a közös munkának, a Vöröskereszt hivatalos lapja közölte az átírt cikket, ez rájuk nézve is kellemetlen, hiszen a kooperáció és a mozgalom igazi üzenete mindenki számára nagyon fontos.
Nagyon sajnáljuk a történteket, de azért, hogy a mozgalom valódi céljait minél többen megismerhessék, arra kérünk mindenkit, hogy továbbra is tartsanak ki mellettünk, és kísérjék figyelemmel a weboldalunkat, amelyen mindig hitelesen adunk hírt a mozgalom céljairól.

Vizler-Nyirádi Luca
Sevcsik M. Anna

Oszd meg, ha hasznosnak találtad a cikket!
Megosztom Facebook-on
Megosztom Twitter-en
Megosztom Linkdin-en
Elküldöm emailben

FEMCAFE INSPIRÁLÓ NŐK JELÖLÉS
A „LEGINSPIRÁLÓBB CIVIL TELJESÍTMÉNY”

Voksoljatok AnnáraTi is itt: FEMCAFE SZAVAZÁS