12-12.30 Ínyenc Kredenc Konyhaműhely Egyesület

Ételvadászat – Segítség az élelmiszerek útvesztőjében, hogy a legjobbat tudjuk adni gyermekünknek

Az Ínyenc Kredenc Egyesület egy olyan gasztronómiai közösségi teret biztosít, ahol együtt vásárolunk szuper minőségű alapanyagokat, hozzávalókat.
A minőség a szenvedélyünk! Ünnepeljük a háztájit, nyitottan állunk az őstermelők és kistermelők portékái elé, hiszen az a célunk, hogy minél kisebb távolságból érkezzenek az ételeink.
Emellett a terített asztal a világunk és a világ az asztalunkon. Szeretjük a sokféleséget, a változatosságot és örömmel megismerjük, megkóstoljuk, és ha beválik, használjuk azokat az alapanyagokat, amiket más népek fogyasztanak: a francia vajakat, spanyol húsokat, korzikai szalámikat, thai napon érett gyümölcsöket, távoli tengerek halait…
Mi a jó szerintünk? – A szép, friss, vegyszerektől, adalékoktól mentes, azaz a nagyipari termelés értelemszerű hátrányaitól eltérő termékek, amiről tudjuk, hogy honnan való, vagy egy-egy késztermék esetében, hogy miből áll. Tartalmazza azokat a vitaminokat, tápanyagokat, melyek elvárhatók, de nem tartalmaz semmi olyat, ami természeténél fogva nem lenne a része és ártalmasan hat a szervezetünkre.
Azok vagyunk, amit megeszünk. Ám amíg az egészségünk rendben, könnyen eltekintünk attól, hogy óvnunk kell. Dolgozunk, rohanunk, kapkodva eszünk. Mindez természetes.
Aztán megszületik a gyerekünk.
Az első önálló ételeknél ráébredünk, hogy azt sem tudjuk, hogy mi az, amit eszünk és főként mivel etetjük a gyerekünket. Ez egy mérföldkő, a pici szervezetnek a legjobbat, legtisztábbat akarjuk adni, hiszen így fejlődhet egészséges felnőtté. És akkor ér a meglepetés, hogy fogalmunk sincs, hogy honnan, mit, hogyan és mennyiért érdemes megvennünk. Hallunk ezt-azt, kétségeink támadnak, mert nem minden az, aminek látszik. Kiben, miben bízzunk?
Ezekre a kérdésekre keressük a választ, adunk támpontokat, amik mentén érdemes élelmiszert választani.

Oszd meg, ha hasznosnak találtad a cikket!
Megosztom Facebook-on
Megosztom Twitter-en
Megosztom Linkdin-en
Elküldöm emailben

FEMCAFE INSPIRÁLÓ NŐK JELÖLÉS
A „LEGINSPIRÁLÓBB CIVIL TELJESÍTMÉNY”

Voksoljatok AnnáraTi is itt: FEMCAFE SZAVAZÁS