16.30-17.00 Steinbach Éva Down Dada szolgálat

Élet Down- szindrómával, avagy a nyolcadik napon

A Down Dada Sorstárs Segítő Szolgálatot 20 évvel ezelőtt azért hozták létre érintett szülők, hogy a megszületett Down-babák családját lelki támogatással, információkkal, sorstársi melléállással segítsék. A szolgálatban résztvevők saját életükkel bizonyítják, hogy lehet boldog életet élni Down-szindrómás gyermekkel is.
Én 13 évvel ezelőtt kapcsolódtam be a munkájukba. Azóta folyamatosan bővül a tevékenységünk, ma már egyre több kismama is megkeres minket, akiknél a terhesség alatt kiderül, hogy Down-babát várnak, és a döntéshez kérnek segítséget, vagy ha a kisbaba megtartása mellett döntenek, akkor abban segítjük őket, hogy már a terhesség alatt felkészüljenek a rájuk váró feladatokra.
A szüleik által nem vállalt Down-babáknak befogadó családot tudunk találni. Az elmúlt 10 évben 20-nál több Down-baba került a segítségünkkel szerető, új családba.
Két éve a más fejlődési rendellenességgel született babák szülei részére létrehoztuk a Sorstársi Segítő Szolgálatunkat, ami a Down Dada Szolgálat működése során megszerzett tapasztalatainkra támaszkodva ajánl segítséget egyéb problémákkal született gyermekek szüleinek.

Oszd meg, ha hasznosnak találtad a cikket!
Megosztom Facebook-on
Megosztom Twitter-en
Megosztom Linkdin-en
Elküldöm emailben

FEMCAFE INSPIRÁLÓ NŐK JELÖLÉS
A „LEGINSPIRÁLÓBB CIVIL TELJESÍTMÉNY”

Voksoljatok AnnáraTi is itt: FEMCAFE SZAVAZÁS