Ábel története – A Csigolyamese születése

Bár Ábel már több mint másfél éves, érkezését nagyon várták szülei, hiszen több sikertelen lombik program után fogant.

Sajnos a várandósság alatt végzendő 18. heti ultrahang vizsgálaton, melyen a magzati rendellenességeket szűrik, gerincfejlődési rendellenesség volt látható. A kezdeti sokk után Ábel édesanyja tudta, hogy kisfia lehetőségei nem merülnek ki a terhességmegszakításban, hanem tovább kell mennie milyen lehetőségeik vannak, amennyiben a rendellenesség kezelhető a születés után.
A Babagenetika Egyesület kiemelten fontosnak tartja, hogy a várandós szülők a megfelelő szakemberek segítségével olyan utat járhassanak be, amely az objektív döntésben segíti őket. Így történt Ábel esetében is; a genetikai tanácsadást követően Édesanyja Anita is felkereste a gerincspecialistát, aki hasonló páciensekkel foglalkozik, illetve a Vertebra Alapítványt is.
Schuster Barbara, a Vertebra Alapítvány elnöke, aki jómaga is érintett, együtt karolták fel Dr. Tunyogi-Csapó Miklós gerincsebész főorvossal Anitát a várandóssága alatt és kísérték végig és természetesen utána is útját Ábellel.
A virgonc kisfiú, bár rendellenességgel született, mégis teljes életet élhet annak köszönhetően, hogy édesanyja és édesapja hiteles forrásból, megfelelő tájékoztatás mellett hozhatott döntést. Kiváló szakember gárda támogatásával lehet ő ma itt közöttünk.

Köszönjük a Vertebra Alapítványnak az évek óta tartó együttműködést és megtisztelő, hogy az Ábel történetét bemutató kisfilmben Sevcsik M Anna alapítónk is megszólalhatott.

Oszd meg, ha hasznosnak találtad a cikket!
Megosztom Facebook-on
Megosztom Twitter-en
Megosztom Linkdin-en
Elküldöm emailben

FEMCAFE INSPIRÁLÓ NŐK JELÖLÉS
A „LEGINSPIRÁLÓBB CIVIL TELJESÍTMÉNY”

Voksoljatok AnnáraTi is itt: FEMCAFE SZAVAZÁS