Akik várnak a babára – Gyere Baba Program

Szívből ajánljuk minden babavárónak a Gyere Baba Programot. Bármilyen jellegű támogatásra van szükségük, forduljatok bizalommal kollégáinkhoz, akik állnak szíves rendelkezésükre/ rendelkezésetekre.

Engedjetek/engedjenek meg, hogy röviden összefoglaljam, miért olyan különleges a Gyere Baba Program .

GyereBaba Program egyedisége, speciális jellege:

  1. Zárt csoportos (hansúlyos a zárt)- intimitás, bizalom légköre
  2. Elsősorban párban dolgozhatnak a problémán- ugyanakkor csoportos keretben folyik a munka. Fontos a csoport támogató ereje, megosztható a teher.
  1. A problémafókusz mellett a tanfolyam az önismeretet mélyíti, párkapcsolati problémákat is kezel.
  1. Nemcsak tüneti kezelést kínál, hanem a tünetek hátterében lévő okokat is vizsgálja.
  1. Strukturált program, a termékenységi problematikát teljességében felölelő témakörökkel.

6. Nem egyfajta kezelést/megoldást kínál, hanem a megoldások palettáját mutatja be, szemlélete holisztikus

  1. Módszertani sokszínűség:

– a kognitív/verbális terápia mellett a korai elakadásokat meghaladását, az érzelmi feldolgozást segítő munka (kognitív, kognitív viselkedésterápiás,hipnoterápia, relaxációs technikák, bodywork)

– verbális és nonverbális technikák, minimum 6 különböző terápiás módszer

– fizikai/ testre közvetlenül ható gyakorlatok: masszázs, Aviva

– egyéb kezelési módok: teakúra, akupunktúra, Shiatsu stb.

  1. A résztvevők nem passzív befogadói a tanfolyam anyagának, hanem nagy fokú aktivitás szükséges: saját felelősség, önerő megtalálása és aktivizálása, megtanulják a gondolat-érzelem-testi reakció összefüggéseit.
  2. A vezetők erre szakosodtak, Dr. Lux Elvira tanítványai; a meghívott valamennyi előadó az adott téma kiemelkedő specialistája. Lux Elvira módszere nem újkeletű, hanem kipróbált és bevált: 1968 óta létezik. Az orvostársadalom is elismeri, Elvirát 2004-ben Batthyány-Strattmann László-díjjal tüntették ki.

10.A programhoz tartozó kutatás, kvantitatív, kvalitatív: magas sikerráta

  1. Egyszerre nyújtunk azoknak segítséget, akiknél nincsen kimutatható szervi ok, de kezeljük azokat is, akiknek az IVF a járható út, az orvosi beavatkozások miatti szorongást is oldani kell.

Majd ejtsünk néhány szót az ” átmeneti meddőségről” :

A „meddő” szó jelentése hatástalan, eredménytelen, terméketlen.

Azt sugallja, hogy valamire nem vagyunk képesek, valamit nem tudunk megvalósítani, ami pedig társadalmilag elvárt, az élet folytonosságának elvét követve evidens és a többségnek sikerül. Születünk és szülünk. Ha valaki erre nem képes, az eltér a normától, vagyis a hiány, a csökkentértékűség bélyegét hordozza magán. A megbélyegző szavak negatív hatása aztán gyakran önbeteljesítő módon is hat.

Pedig a meddőség sokszor időleges, átmeneti állapot!  Már a fogalom meghatározásában is nagy eltérések mutatkoznak, a klinikai meghatározáshoz képest megengedőbb a demográfiai definíció, amely szerint akkor beszélünk meddőségről, ha egy reproduktív korban lévő (15-49 év) nő nem fogan meg és nem hord ki magzatot öt (5 !!!) éven belül.

Gyakran találkozunk olyan párokkal, akik 6-8 évig vártak babára, már-már elhitték, hogy meddők, amikor valami „csoda” folytán mégis babájuk született. Igaz, sokat dolgoztak magukon, a párkapcsolatukon azért, hogy ez megtörténjen. Szerintük a meddőség utólag egészen furcsa mód más értelmet is nyert: a babáért való küzdelem a fejlődésüket is szolgálta. Ezek a párok a GyereBaBa Program során a terméketlenség okainak feltárása és a tanult megoldási módok alkalmazása révén a reprodukciós rendszer megborult egyensúlyát vissza tudták állítani. Vagyis hatni tudtak a problémára, eredményesen alakították át az életüket, a bélyeg lekerült a homlokukról, termékennyé lettek…

Ha a terméketlenség valamennyi lehetséges okát egy csokorba gyűjtenénk, nagyon színes volna a paletta. Általában ezek a színek összemosódnak, a termékenység útjában álló akadályok összetettek. A fogantatás elmaradása számtalan okra vezethető vissza: állhatnak testi, lelki, környezeti tényezők a terméketlenség hátterében.

A meddőség oka lehet szervi eredetű (pl. elzáródott petevezeték, endometriózis), ebben az esetben organikus meddőségről beszélünk. Funkcionális meddőség esetén a hormonháztartás működési zavarai okozzák a terméketlenséget. Ugyanakkor a funkcionális okok közé sorolhatók a pszichés eredetű termékenységi problémák is, melyek nagyon gyakoriak, és ebben az esetben a gyógyszerek és orvosi kezelések nem elegendőek. Sok esetben e kettő együtt jár, tehát a testi tünetek mellett lelki okok is akadályozhatják a baba érkezését. Ugyanakkor az is igaz, hogy már önmagában az orvosi beavatkozások is komoly lelki terhet jelentenek, így a lelki támogatás azok számára is sokat jelenthet, akik valamilyen oknál fogva a mesterséges megtermékenyítés útját választják, inszemináció vagy lombik segítségével fogannak meg.

Oszd meg, ha hasznosnak találtad a cikket!
Megosztom Facebook-on
Megosztom Twitter-en
Megosztom Linkdin-en
Elküldöm emailben

FEMCAFE INSPIRÁLÓ NŐK JELÖLÉS
A „LEGINSPIRÁLÓBB CIVIL TELJESÍTMÉNY”

Voksoljatok AnnáraTi is itt: FEMCAFE SZAVAZÁS