Anna az Ökofilmklub vendége lesz

Az Ököfilmklub vendége lesz Anna októberben, amikor a Babagenetika mozgalomról beszélgetnek az És a nyolcadik napon című francia film vetítése után.
Ennek a filmklubnak a „felvezetése” lesz a nemnövekedés témáját körüljáró est augusztus 31-én a Magnet közösségi házban (Budapest, Andrássy út). A Budapesti Nemnövekedési Hét és az ezen belül megrendezett konferencia célja, hogy felhívja a figyelmet a túlnépesedéssel és az ebből adódó túlfogyasztással kapcsolatos nehézségekre. A téma egyik sarkalatos pontja az az emberjogi probléma, hogy évente több millió gyermek fogan és születik meg anélkül, hogy a szülei erről tudatosan döntöttek volna, majd él nyomorban utána egészen az élete végéig. Évtizedekkel ezelőtt vetődött fel az ENSZ-nél a kérdés, hogy miért nem jutnak a szegényebb néprétegek esetleg ingyenes fogamzásgátló szerekhez, hogy ezt a népességnövekedést csökkentsük. A filmklub most azt fogja körüljárni, hogy mi történt azóta.
Kezdésként 18 órától levetítik David Attenborough Hány ember élhet a Földön című filmjét, majd fél nyolckor kezdődik a beszélgetés Simonyi Gyula matematikus, teológus, Adrien Depoisszie közgazdász, dr. Asboth Márton jogász és dr. Garay Ben jogász, antropológus részvételével.
Részletek a mozgalomról itt.

Oszd meg, ha hasznosnak találtad a cikket!
Megosztom Facebook-on
Megosztom Twitter-en
Megosztom Linkdin-en
Elküldöm emailben

FEMCAFE INSPIRÁLÓ NŐK JELÖLÉS
A „LEGINSPIRÁLÓBB CIVIL TELJESÍTMÉNY”

Voksoljatok AnnáraTi is itt: FEMCAFE SZAVAZÁS