„ANYA LEHETTEM, DE MÉGSEM TUDOM, MILYEN IGAZÁN ANYÁNAK LENNI” – ILYEN (IS) A BABAGYÁSZ

Ma Magyarországon körülbelül minden negyedik (!) terhesség végződik vetéléssel. Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy mindannyiunk ismeretségi körében van olyan szülő, testvér és más családtag, aki búcsúzott már a kisbabától a várandósság során. Mégis óriási tabu, és hiába születnek cikkek a perinatális gyászról, ha rendszeresen megjelenik alattuk néhány komment, akik szerint otthon, a négy fal között kellene ezt feldolgozni. Nem kitenni ide, az internetre. Nemrég ez a tragédia történt még Chrissy Teigen szupermodellel, John Legend énekes feleségével – és ők is rengeteg kritikát kaptak, hogy miért mutatják meg a fájdalmas valóságot ennyire nyersen. Szerencsére rengeteg támogatást is kaptak. Mert muszáj arról kommunikálni, hogy – mint bármilyen más helyzetben –, a gyász ebben az esetben is mindenkinél egyedi. Amibe sok mindent belefér. Érintett családok és szakemberek mondják el, mi minden. Tóth Flóra írása.

A teljes cikk a WMN-en itt olvasható: https://wmn.hu/wmn-life/53749-anya-lehettem-de-megsem-tudom-milyen-igazan-anyanak-lenni–ilyen-is-a-babagyasz

Oszd meg, ha hasznosnak találtad a cikket!
Megosztom Facebook-on
Megosztom Twitter-en
Megosztom Linkdin-en
Elküldöm emailben

Mérhetetlenül hálásak vagyunk Nektek, hiszen a támogatásotoknak köszönhetően a BurokBrigád projektünkkel a Richter Anna Díj Közönségdíját tegnap este átvehettük.

Köszönjük!