Aranyszárnyú Írisz Empátia díjat kapott Sevcsik M. Anna

  1. április 12-én újabb megtisztelő elismerésben részesült a Babagenetika Egyesület alapítója, a Tündérpakk Alapítvány egyik elindítója, Sevcsik M. Anna.

Az Aranyszárnyú Írisz Empátia díjat – amelynek története már több, mint egyévtizedes múltra tekint vissza -, olyan embereknek ítélik oda, akik különösen sokat tesznek a gyermekekért. Bárki jelölhet általa alkalmasnak vagy kiemelkedő ítélt személyt, Annára tavaly év végén több jelölés is érkezett. Ez a gesztus szólt egyfelől Anna érdi Móra Iskola tanulói felé nyújtott elkötelezett, odaadó segítségnyújtásáról:

„Ennyi örömöt, csillogó szempárt ritkán lehet látni, mint a Mórás karácsonyon. Ráadásul a sorok között ülve hallottam a szülők beszélgetését, akik kifejezetten büszkék voltak, hogy a Mórába jár a gyermekük, hiszen a többi iskolában nincs ilyen bensőséges karácsony, és nincs SZEMÉLYRE szóló ajándék sem.” – mondja Schmidt Mónika, a Szülők Fóruma Egyesület elnöke, az érdi Móra Ferenc Általános Iskola utazó konduktora.

 

Másfelől Anna nagyszabású kezdeményezését, a Babagenetika Egyesület létrehozását és egyre messzebbre mutató tevékenységét is elismerték ezzel a díjjal. Hiszen a Babagenetika Egyesület működésének középpontjában a magzati szűrések elérhetővé tétele, és az ehhez kapcsolódó objektív tájékoztatás megvalósítása áll, amely a formális segítségnyújtáson túl természetesen a családok érzelmi, sok esetben anyagi támogatását is jelenti. A díjátadón a Babagenetika Egyesület tevékenységét egy szimbolikus történettel mutatták be:  egy olyan magzat példáját hozták, akinek a szüleit a – a magzati szűrővizsgálaton észlelt rendellenesség miatt – a várandósság megszakítására biztatták. A Babagenetika Egyesület hátterében álló szakembereket segítségül hívva azonban kiderült, hogy a babára – a születését követő orvosi kezelés után – egészséges, teljes élet vár. Talán drámainak hat, de mégis kimondható: a Babagenetika Egyesület tehát – nem először tevékenysége során – életet, gyermeket mentett.

A Babagenetika Egyesület mellett a Fészek Gyermekvédő Egyesület részesült az elismerésben. A díjazottak Ágoston-Papp Mónika kerámiáját kapták ajándékba áldozatos munkájukért. Sárközi Márta, az Érdi Tankerületi Központ igazgatója egy ünnepi történettel köszöntötte a díjazottakat, a mese pedig azokról a gyermekekről szólt, akik belülről ragyognak.

Sevcsik M. Anna ezúton is meghatottan és hálásan köszöni a díjat, amely azért jelent különösen sokat neki, mert általa is nagyrabecsült és tisztelt emberektől kapta a jelölést és a visszajelzést.

Oszd meg, ha hasznosnak találtad a cikket!
Megosztom Facebook-on
Megosztom Twitter-en
Megosztom Linkdin-en
Elküldöm emailben

FEMCAFE INSPIRÁLÓ NŐK JELÖLÉS
A „LEGINSPIRÁLÓBB CIVIL TELJESÍTMÉNY”

Voksoljatok AnnáraTi is itt: FEMCAFE SZAVAZÁS