ÁTSUHANÓ BABÁK… BABAGYÁSZ… PERINATÁLIS VESZTESÉG… MIÉRT IS FONTOSAK A BABAGENETIKA EGYESÜLETNEK?

Október 15. a perinatális gyász világnapja, amikor azokra emlékezünk, akik a várandósság alatt, születés körül vagy egy éves korukig elhunytak. Sevcsik M. Anna is három gyermekét veszítette el. Az ekkor megélt tapasztalatok hatására született meg az Átsuhanó babák kiállítás létrehozásának gondolata.

Idén már harmadik alkalommal jelentek meg a perinatális gyászban érintett családok üzenetei gyermekeiknek, unokáiknak, testvéreiknek. Az üzenetek sokszínűsége is megmutatta mennyire másképp élik meg az emberek a gyászukat. Az idei kiállítás egyik különlegessége, hogy a szakmai oldal is megszólításra került, és több egészségügyi szakember csatlakozott a kiállítók közé.

A másik különlegessége, hogy az üzenetek kültéri kiállítás keretében tekinthetők meg Budapest belvárosában a Városháza parkban október 15 és 21 között.

A személyes érintettség és az érintett családok támogatása különösen fontossá tette az Egyesület számára, hogy a kiállítás mindenki számára elérhetővé váljon és bemutassa minden oldalról azokat, akik részesei egy ilyen nehéz életeseménynek.

Az ünnepélyes megnyitóról és a kiállításról készült képek az alábbi linken láthatóak:

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.2936032636690418&type=3

Köszönjük az érintetteknek és a szakembereknek, hogy a közel 60 beküldött üzenetükkel megmutatták milyen fontos, hogy foglalkozzunk a perinatális gyásszal, és annak minden vetületével!

Továbbá köszönjük:

Dr. Bősz Anett Budapest Főváros főpolgármester-helyettesének, hogy támogatta az eseményt;

MARGE-nak, hogy énekeivel színesítette a megnyitót;

Dr. Doffek János szülész nőgyógyász adjunktusnak és fiának Doffek Gábor kommunikációs szakembernek, hogy mind szakmai mind férfi oldalról is rávilágítottak a kiállítás fontosságára;

Szimon Petra pszichológus és mentálhigiénés szakember szakértőnknek, hogy a versét felolvasta.

Külön köszönet azoknak az érintett családoknak, akik személyesen kilátogattak a megnyitóra szivárványbabáikkal!

Oszd meg, ha hasznosnak találtad a cikket!
Megosztom Facebook-on
Megosztom Twitter-en
Megosztom Linkdin-en
Elküldöm emailben

FEMCAFE INSPIRÁLÓ NŐK JELÖLÉS
A „LEGINSPIRÁLÓBB CIVIL TELJESÍTMÉNY”

Voksoljatok AnnáraTi is itt: FEMCAFE SZAVAZÁS