Az újgenerációs NIPT magzati szűrő tesztek összefoglaló táblázata

Tudta, hogy a baba DNS-ének darabjai keringenek az anyai véráramban?

A várandósság alatt különböző szűrő- és diagnosztikai eljárásokat alkalmaznak az esetleges genetikai eltérések valószínűségének megállapítására. Néhány évvel ezelőtt Magyarországon is megjelentek a Down-szűrésben az új generációs, anyai vérvizsgálaton alapuló tesztek.

A nem-invazív prenatális tesztelés (NIPT) egy egyszerű vérvizsgálatot foglal magában, amely elemzi a méhlepényből származó DNS-t (úgynevezett sejtmentes DNS-t vagy cfDNA-t), hogy meghatározza a bébi kockázatot számos genetikai rendellenességre, beleértve a Down-szindrómát.

A kutatások azt mutatják, hogy a NIPT-k kevesebb hamis riasztást eredményeznek, mint a hagyományos első trimeszterbeli vérvizsgálatok, valamint, hogy a NIPT-k sokkal pontosabbak,  és az Edwards-szindróma kockázatának előrejelzésében. A Szülészek és Nőgyógyászok Amerikai Kongresszusa (ACOG) szerint a NIPT-t szélesebb körben elérhetővé kell tenni, minden babát váró nőt tájékoztatni kell az újgenerációs tesztekről és a lehetőségekről, függetlenül a anyuka korától és rizikófaktoroktól.

Ezek a hazánkban magánúton elérhető tesztek a rendkívüli 99 %-os megbízhatóságot és kockázatmentességet ígérnek.

A letölthető, megújult NIPT-TÁBLÁZAT

az ezekkel kapcsolatos legfontosabb aktuális információkat foglalja össze.

Oszd meg, ha hasznosnak találtad a cikket!
Megosztom Facebook-on
Megosztom Twitter-en
Megosztom Linkdin-en
Elküldöm emailben

FEMCAFE INSPIRÁLÓ NŐK JELÖLÉS
A „LEGINSPIRÁLÓBB CIVIL TELJESÍTMÉNY”

Voksoljatok AnnáraTi is itt: FEMCAFE SZAVAZÁS