Dana Stúdió és Szülőklub Covid oltás első vakcina beszámolója

Igyekszünk segíteni követőinknek, tanfolyamosainknak, hogy minél több és hiteles információt kapjanak a vakcinákkal kapcsolatosan. Az elmúlt héten nagyon sok megkeresést kaptunk azzal kapcsolatosan, hogy merje e oltatni magát a várandós kismama vagy a szoptató édesanya. Szeretném elmondani, hogy se le se rá nem beszélek senkit az oltásra és ezután is ez így lesz! Mindenki maga érzi, hogy mit szeretne a meglevő információk birtokában. Ezért posztolunk minél több hasznos cikket, kutatást és próbálunk egyénre szabottan privátban segíteni, támogatni. Fontos számunkra, hogy mindenkit a kiválasztott úton támogassunk.

Zárt csoportunkban levő kismamák, szoptató édesanyák és egészségügyben dolgozó édesanyák is megosztották velünk érzéseiket, gondolataikat az oltásról. 

Összegezve elmondható, hogy bármely vakcinát kapták is meg kismamáink (Pfizer, Moderna, Astra), nem okozott számottevő panaszt senkinél sem. Leginkább fejfájás, az oltás helyén bőrpír, érzékenység, hőemelkedés, levertség, fajfájás volt a beszámoló alapján a tünet a vakcina után 24-48 órával.

A szoptató édesanyák babái (különböző életkorúak: pár hetestől, 2 évesig) sem mutattak ellenérzést az anyatejjel kapcsolatban, ugyanúgy szopiztak, mint előtte és rajtuk sem látszódott sem fizikai sem egyéb eltérés. ☺ 

Várandós kismamáink beszámolója alapján pedig a pocaklakók is jól vannak, genetika ultrahang, CTG vizsgálat sem mutatott továbbra sem eltérést és ugyanolyan aktívak a pocakban, mint előtte. <3 ☺

A második vakcina után is elmondjuk tapasztalataikat és várandósainkról hozunk híreket a szülés után is. 😉

Mi a célunk? Hogy gyakorlatban is lássátok azt, amit a média nem mindig szép köntösben fest le vagy éppen ellenkezőleg. Hiteles forrásból, hiteles információ és tabuk nélkül őszintén, segítő szándékkal! 

A továbbiakban hoztunk pár gondolatot a beszámolókból anonim, csak a keresztnevek olvashatók. Ezúton is nagyon szépen köszönöm, hogy engedélyezték számomra, hogy történetüket megosszam Veletek is! Büszke vagyok rátok! Ölelés lányok! <3

Kata beszámolója:

„Nehezen szántam el magam az oltásra, hiszen mint bárki más, én is féltem tőle. Ráadásul szoptatom is még a 20 hós kislányomat, autoimmun pajzsmirigy beteg is vagyok. Nem szerettem volna az elsők között lenni, kísérleti nyúlnak érezni magam.

Ám, egyre jobban beleástam magam cikkekbe, ismerőseim tapasztalatait hallgattam végig. Rengeteg barátom dolgozik a frontvonalban, hallom, hogy náluk mi a helyzet, így ezek összessége megadta a lökést. Regisztráltam a férjemet is, én pedig felhívtam a főnővéremet, hogy írjon fel az oltási listára.

Erre 03.16-án hívott, hogy akkor ma menjek minél előbb, mert van Pfizer vakcina, beoltanak, viszont a mai napon ki kell hagynom a szoptatást. Na, erre lefagytam… Meg is kérdezte, itt vagyok-e még. Cikáztak az agyamban a gondolatok, hogy én nem ezt olvastam, nem ezt beszéltük a gyermekorvosunkkal sem. Lesokkolódtam, kértem 10 percet válaszolni.

Persze az ovisom itthon, alszik mindkét gyerekem. BKVzni kell majd, kire bízom addig őket. Férjemet hívtam mi legyen. Az igazi realista: biztos, hogy most akarod, egyáltalán eldöntötted? Mondtam neki, most vagy soha. Oké, akkor ő jön velünk, megbeszéli a főnökével.

Addig hívtam a gyermekorvosunkat, nem veszi. Hívom Barbit, erősítsen meg. Megteszi, azt mondja, ne izguljak. Hát, azért most kipirultam. Férjem visszahív, jön. Hívom a főnővért, megyek.

Bebumliztam két gyerekkel a városba, férjem a kórház előtt vár. Átadtam neki őket. Huhh, régen izgultam ennyire!”

Anikó beszámolója:

„Sziasztok! Ma vagyok 37 hetes kismama, első gyermekemet várom és reggel a SOTE 2 oltóponton megkaptam a Pfizer vakcinát. A napokban már követtem az eseményeket, egyre biztosabbnak tűnt, hogy várandósok is megkaphatják itthon a vakcinát. Tegnap egyeztettem a nőgyógyászommal, ő is megerősített, hogy ajánlja a vakcinát. Ma reggel amint kijött a hír a Semmelweis várandós oltópontról, autóba pattantunk és 9 körül odamentünk. Az oltóponton a sorban sok katona nyújt segítséget, engem kismamaként azonnal előre kísértek, kitöltöttem a papírt, és már vittek is az oltószobához. Nagyon kedvesek és hatékonyak voltak, mindenhol elsőbbséget kaptam. A szülés után 3 héttel fogom megkapni a következő oltást. Én nagyon vártam, hogy végre várandósoknak is beadhassák az oltást. A külföldi példákat és szakirodalmi híreket követtem a várandósok illetve szoptató anyukák oltásáról valamint gyógyszerészekkel, orvosokkal konzultáltam. Mind megerősítettek, ami meggyőzött, hogy szükséges és hatékony. Bízom benne, most már félig oltottan is. 

A tünetekről: így három órával az első oltás után egyelőre semmi tünetről nem tudok beszámolni. A bal karomban az oltás helyén van egy nagyon enyhe izomláz szerű érzés.

72 órával az oltás után: Szerencsére semmilyen tünetet és mellékhatást nem érzékeltem ez idő alatt. A szúrás helyén az izomérzékenység is 48 órán belül elmúlt. A baba is ugyanolyan mozgékony, mint előtte, adatai, keringése rendben van, most néztük meg. 37. hét 3 napos vagyok.”

Anna beszámolója (várandósság alatt is szoptató édesanya <3):

„Sziasztok! Ma voltam a városmajori oltóközpontnál. Dél körül voltam gyakorlatilag alig voltak. 15 percen belül megkaptam az oltást. Eddig semmilyen mellékhatást nem tapasztaltam.

48 órával az oltás után: Eddig csak egy kicsit érzékeny és fáj az oltás helye, de nem vészes. Kicsit fáradt is vagyok, de az szerintem csak az anyaság mellékhatása. 😀 „

Bori beszámolója:

„Sziasztok! Szoptatós anyuka vagyok. Már 2 hete regisztráltam oltásra, a szoptatás mellett még krónikus betegségem is van, asztmás vagyok. Tegnap hívtam a háziorvosom, aki azt mondta, hogy egyelőre 2. körös oltások vannak náluk és Szputnyikot fognak kapni, ugye amit én meg nem kaphatok… Javasolta, hogy esetleg érdeklődjek oltóponton, akiket telefonon lehetetlen elérni, az e-mailre meg egy sablon jött vissza, amiben az áll kb., hogy ha nem vagyok eü. dolgozó, akkor, ha regisztráltam, akkor várjak a soromra.

De ma reggel hívott a háziorvosom asszisztense, hogy ha elfogadom a Modernát, akkor holnap 10-re mehetek is oltópontra!

Naná, hogy elfogadom😍!

Oltás után: Megkaptam 10:25-kor az oltást😍! Egyelőre nem érzek semmit, csak pici izomfájdalmat ahova kaptam, ugyanis izomba adják💪. Ja, meg némi fáradtságot, de ugye van egy 3 hónapos kiscsajom, szóval ez nem az oltás:-D.”

Orsi beszámolója (szoptató édesanya):

„Sziasztok! Én most jövök a SOTE II-ről. 1 ember volt előttem, bruttó 30 perc alatt végeztem adminisztrációval, oltással, oltás utáni 15 perces kivárással. Nagyon profin meg van szervezve, kézről kézre adnak, hogy merre kell menni. Mindenki nagyon kedves volt. 

24 órával az oltás után: Az oltás helye enyhén rózsaszín és egy picit keményebb, duzzadtabb. De ezen felül semmi eltérés.”

Remélem sikerült át fogó képet adni az oltásokról és segíteni a vacillálóknak is. ☺

Szeretném felhívni a figyelmet, hogy ez a cikk nem ártó szándékkal készült, ezért kérek szépen mindenkit, hogy a gyalázkodó, negatív kommenteket tartogassa más felületre! Köszönjük szépen!

Jó egészséget kívánunk mindenkinek!

Üdvözlettel:

Varga- Szabó Barbara

Stúdióvezető

https://www.facebook.com/groups/3553429934671322/

Oszd meg, ha hasznosnak találtad a cikket!
Megosztom Facebook-on
Megosztom Twitter-en
Megosztom Linkdin-en
Elküldöm emailben

FEMCAFE INSPIRÁLÓ NŐK JELÖLÉS
A „LEGINSPIRÁLÓBB CIVIL TELJESÍTMÉNY”

Voksoljatok AnnáraTi is itt: FEMCAFE SZAVAZÁS