Érdek, érdektelenség vagy érdekellentét?

 A Magyar Nők Szövetségével közösen idén október 22-én nagyszabású szakmai workshop-ot szervezünk tanácsadók, szülők és civil szervezetek részvételével.

Ez utóbbival azonban nagyobb a baj, mint hittük. Országos a baj. Szomorúan látjuk, hogy folyamatosan falakba ütközünk. És jelen esetben nem olyan falakba, ami az emberek tudáshiányára, intoleranciájára, elzárkózására épül.

 

A civil szervezetek némelyike önmaga köré épít falat – és ezzel körénk is.

Számos szervezet úgy reagált a meghívásunkra, hogy egyszerűen nem reagált. Egyetlen elutasító visszajelzés érkezett: az is legalább annyira megdöbbentő volt, mint a megkeresésünk válasz nélkül hagyása.

A szóban forgó szervezet jelezte, hogy teljes mértékben elzárkózik a rendezvénytől, az értékes szakmai vitától, az együttműködéstől, amelyre a legnyitottabban meginvitáltuk. Abban a színben próbálnak bennünket feltüntetni, mintha a beteg gyerekek abortálása mellett kampányolnánk, mintha üzleti érdekünk fűződne bizonyos szűrővizsgálatok ajánlásához. Ezzel azonban saját magukat hozzák olyan helyzetbe, mintha ők a minél több beteg kisgyerek megszületéséért kampányolnának.

Egy a célunk – legalábbis mi azt hittük. Tudjuk, hogy az egyesületi / alapítványi működés nagyon nehéz ma Magyarországon.

De ha az eszméken, a tudásszomjon, az alapértékeken felülemelkedik az érdektelenség – vagy épp az érdek, akkor minden szervezetnek külön külön kell majd megvívnia a harcait, amiből nagyon kevés az esély, hogy valaha is egy hatalmas közös győzelem lesz, elfogadásról, ítélkezés mentességről , társadalmi példamutatásról.

Mi ebben hiszünk és ezért dolgozunk.

Szerző: Vizler-Nyirádi Luca

Oszd meg, ha hasznosnak találtad a cikket!
Megosztom Facebook-on
Megosztom Twitter-en
Megosztom Linkdin-en
Elküldöm emailben

FEMCAFE INSPIRÁLÓ NŐK JELÖLÉS
A „LEGINSPIRÁLÓBB CIVIL TELJESÍTMÉNY”

Voksoljatok AnnáraTi is itt: FEMCAFE SZAVAZÁS