A mozgalomról

Kedves Anyukák, Kismamák, Apukák és Szimpatizánsok!
Itt az idő, hogy összefogjunk és megteremtsük a lehetőségét annak, hogy minden kismama számára ingyenesen elérhetők legyenek a genetikai vizsgálatok, továbbá annak, hogy bárki, aki szeretné, megkaphassa róluk a megfelelő tájékoztatást és az alapvető információkat.
Kérünk, szakíts egy percnyi időt és írd alá ezt a petíciót!
Gondoljunk a gyerekeinkre, hiszen ezt értük is csináljuk!
Köszönjük!

 

Szeretettel köszöntelek honlapunkon!

Sevcsik M. Anna vagyok, a mozgalom elindítója. Személyes érintettség miatt fogtam neki a szervezésnek, saját tapasztalatom mutatta meg, milyen nagy szükség van a genetikai vizsgálatok minél szélesebb körű megismertetésére, arra, hogy minél több ember számára elérhetők legyenek. Történetemről itt olvashatsz bővebben.
Mozgalmunk azért jött létre, hogy felhívjuk a figyelmet a genetikai vizsgálatok fontosságára, mert ezek óriási szerepet játszanak abban, hogy a kismamák teljes körű tájékoztatást kapjanak és minden lehetséges információval ellássák őket születendő kisbabájukról. Tapasztalataink azt mutatják, hogy a terhesgondozás során sok esetben csak a kötelező vizsgálatokról esik szó, a választhatóról nem, vagy alig. Mi úgy gondoljuk, hogy minden várandós nőnek és leendő szülőnek joga van az objektív tájékoztatáshoz, ahhoz, hogy minden számára fontos információt időben megkapjon.
Fontosnak tartjuk, hogy állami szinten is megvalósuljon a megfelelő kommunikáció a genetikai vizsgálatokkal kapcsolatban, és kiemelt célunk, hogy ezek állami támogatást élvezzenek, biztosítva ezzel, hogy mindenkinek, aki csak szeretné, legyen lehetősége igénybe venni a vizsgálatokat.
Szakértőinktől mindent megkérdezhetsz, amit saját orvosodtól, védőnődtől nem tudtál, nem mertél. A honlapunkon található információkkal, a különböző programokon, családi eseményeken szervezett beszélgetéseinkkel azt szeretnénk elérni, hogy az érintettek minden kérdésükre szakszerű, kielégítő választ kapjanak, és tudják, hogy hová fordulhatnak segítségért, támogatásért. Éppen ezért arra is törekszünk, hogy az érintett szervezetek összefogjanak, és minél szorosabban, minél hatékonyabban tudjanak együttműködni, hogy az összefogást követendő példaként állítsuk mindenki elé. Fontos számunkra, hogy ítélkezés nélkül elfogadjuk mindenki döntését, és minden lehetséges segítséget megadjunk azon az úton, amelyen elindult.

image1

Mérhetetlenül hálásak vagyunk Nektek, hiszen a támogatásotoknak köszönhetően a BurokBrigád projektünkkel a Richter Anna Díj Közönségdíját tegnap este átvehettük.

Köszönjük!