Felelőtlenség 40 fölött gyermeket vállalni?

Szülés 40 felett

Négy nő, akik büszkén vállalják, hogy 40 felett szültek. Pedig ha szemtől szembe nem is, a hátuk mögött biztosan kaptak egy-két megjegyzést a korukra vonatkozóan. Elmesélték, hogy mennyire tartják magukat idősnek a babázáshoz, hogy mindez áldás vagy épp rengeteg aggodalommal jár, és hogy hogyan viselték a terhességet 40 felett.

Az RTL Klub Fókusz Plusz című műsorában szerepelt Kékesi Anna biológus szakértőnk, Dr. Aschenbrenner Zsuzsanna csecsemő- és gyermekorvos szakértőnk és Sevcsik M. Anna, a Babagenetika Mozgalom vezetője.

– Nagyon sokan „leöregezik” azt, aki 40 fölötti, pedig végiggondoltan vállaltunk gyereket és rosszul esik, hogy öregnek tartanak – mondta el Sevcsik Anna. Mindenkit érzékenyen érint, ha az éveinek számát emlegetik, főleg egy várandós kismamát. Az anyukák elmondták, hogy a kor csak egy szám, abból még önmagában nem következik semmi. A gyermek szemében a szülő sohasem lesz öreg, hiszen neki nem a ráncok számítanak. A késői anyaság egyre gyakoribb manapság, hiszen mondják, hogy a kor csak egy állapot: lelkiállapot.

A videó ide kattintva látható.

Oszd meg, ha hasznosnak találtad a cikket!
Megosztom Facebook-on
Megosztom Twitter-en
Megosztom Linkdin-en
Elküldöm emailben

FEMCAFE INSPIRÁLÓ NŐK JELÖLÉS
A „LEGINSPIRÁLÓBB CIVIL TELJESÍTMÉNY”

Voksoljatok AnnáraTi is itt: FEMCAFE SZAVAZÁS