Gellér Dávid megküzdött a meddőséggel

Ha egy házasságból nem születik gyermek, gyakran szinte természetesnek tartják, hogy az ok csakis a nő meddősége lehet. Az, hogy a hibát a férfiben keressék, fel sem merül, hiszen a férfi önérzetét sérti az efféle gyanúsítgatás. A férjek nagy része vonakodik a kivizsgálástól, pedig számtalan meddőnek bélyegzett nőt lehetne megkímélni felesleges és eredménytelen kezelésektől, műtétektől. Ritka ellenpélda Gellér Dávid intimtorna tréner története, akinél 1 évnyi sikertelen próbálkozás után kriptozoospermia nevű tünetet állapítottak meg az orvosok. 33 éves volt, mikor közölték vele: beültetéssel sem lehet gyermeke.

„ Föl sem fogtam eleinte. Szerintem, ami a férfiaknál nagyon gyakori, féltem az apaságtól, a felelősségvállalástól. Nagy családban nőttem fel, szeretem a gyerekeket és nagyon jól kijövök velük. Viszont az apaság nagy felelősség, ami talán tudat alatt ijesztett. Tudomásul vettem a diagnózist és úgy voltam vele, hogy az orvos majd biztosan megoldja.”-emlékszik vissza.

Dávid kálváriája ezután kezdődött. Kivizsgálások sora és eredménytelen gyógyszeres kezelések következtek. Orvosról orvosra járt, rengeteg pénz és idő ment el, mindhiába. A kellemetlen vizsgálatokon felül kínzó gyógyszer mellékhatásokkal is meg kellett küzdenie. Barátnője ajánlotta neki az intimtorna tanfolyamot, ezt követően életük fordulatot vett.

Gellér Dávid

„Az egyéni gyakorlatsorom gyakorlásától számítva a 7. hónapban elmentem egy andrológia vizsgálatra, ahol megállapították, hogy a korábbi nullából, a férfi átlag kétszerese lett a spermaszámom. Ott volt a fordulópont, mikor eldöntöttem, hogy én ezt szeretném csinálni. Már féltem orvoshoz járni, belefáradtam a fájdalmas vizsgálatokba és sokba is került. A KIT módszernek köszönhetően mindkét gyermekem spontán fogant, és a trénerképzés sikeres elvégzése óta, immár 7. éve tanítom is a technikát.” – mesélte el Dávid.

Természetesen nem csak a férfiak érhetnek el jelentős pozitív változást gyógyulásukban, sőt ez a módszer leginkább a nők körében elterjedt. A KIT intimtorna segítségünkre lehet, hogy felkészítsük testünket a szülésre, ezzel megelőzzük egy esetleges probléma kialakulását, valamint, hogy szülés után gyorsabban és hatékonyan regenerálódjanak kötőszöveteink. A gyakorlatok tonizálják az alhasi szöveteket, és biztosítják a szervek optimális és anatómiai helyzetben tartását. Emellett javul a vérellátást, ezáltal a méhlepény is több tápanyaghoz és oxigénhez tudja juttatni a babánkat.

„Nőknél gyakorlatilag az összes medencefeneket érintő tünet kezelhető, például a méhsüllyedés, PCOS, endometriózis, aranyér, vizelettartási nehézség, szeméremtájéki visszértágulat, meddőség. A szülés előtti felkészítés, gátvédő vajúdástechnika, szülés utáni rehabilitáció is része a programnak. Lehetőség nyílik megszüntetni az elviselhetetlen menstruációs görcsöket, elkerülhető a gátmetszés, könnyebbé, örömtelibbé, tehető a szülés és gyorsabb utána a felépülés.” – fejtette ki Dávid.

A tréner hozzátette: „Fontos a test és az elme összhangja, hiszen mégiscsak a párzószerveink környékéről van szó, amihez rengeteg érzelem kapcsolódik. Ezért nem elég tornázni, a pszichoszomatikával is napi szinten kell foglalkozni. Ha odarakom magam és foglalkozom ezzel a területtel, akkor lesz javulás. Ha mosom mindennap a fogam, akkor egészséges lesz a fogam és jó lesz a leheletem. Ha valamit edzünk, az edzett lesz, mellébeszélés nincsen. Ahogy Hippokratész mondta egykor: Ha magad miatt nem vagy képes változni, nem lehet rajtad segíteni.”

 

Oszd meg, ha hasznosnak találtad a cikket!
Megosztom Facebook-on
Megosztom Twitter-en
Megosztom Linkdin-en
Elküldöm emailben

FEMCAFE INSPIRÁLÓ NŐK JELÖLÉS
A „LEGINSPIRÁLÓBB CIVIL TELJESÍTMÉNY”

Voksoljatok AnnáraTi is itt: FEMCAFE SZAVAZÁS