Gyermekmentő futónagykövet és maszkmester 2018 Egészséghősei között

Díjazták azokat az egészségügyben vagy annak közelésben dolgozó jelölteket, pácienseket, civileket, akik a legtöbbet tesznek környezetük egészségének megóvásáért. Szakmai zsűri és szavazóközönség segített a hat kategóriában az idei példaképek kiválasztásában.

A vártnál is nagyobb érdeklődés mellett zárult a HáziPatika.com Egészséghősök pályázata: hat kategóriában közel 130 jelölt állhatott a közönség és a szakmai zsűri elé, akikre összesen több tízezer szavazat érkezett.A díjátadón végül 11 önzetlen hős vehette át az orvos, egészségügyi szakember, innovátor, új generáció, páciens/szószóló és híresség kategóriák szakmai-és közönségdíjait.

„Nagy öröm volt látni, mennyi névtelen hős él közöttünk: a futómozgalmat indító gyerekgyógyásztól a genetikai vizsgálatok fontosságáért kampányoló édesanyán keresztül az orvostanhallgatókat segítő szimulációs applikáció fejlesztőjéig rengetegen fordítják arra a szabadidejüket nap min nap, hogy saját és környezetük életét jobbá tegyék. Hogy segítséget és reményt nyújtsanak a betegségekkel küzdőknek, vagy egészséges életmódra buzdítsák a még kevésbé elkötelezetteket” – mondta el Kulcsár Hajnal, a kampányt indító HáziPatika.com főszerkesztője. „Közhelynek hangzik, de az Egészséghősök pályázat esetében valóban nagyon nehéz dolga volt a szakmai zsűrinek. Legszívesebben minden jelöltet díjaztunk volna, hiszen mind igazi hősök.”

A HáziPatika.com hétköznapi hősöket kereső kezdeményezésének díjazottjai.FORRÁS: REDLEMON.HU

A dr. Ficzere Andreából, a Magyar Kórházszövetség elnökhelyetteséből, Zöldi Péter egészségügyi menedzserből, dr. Béres Józsefből, a Béres Gyógyszergyár Zrt. elnökéből, Nagy-Tóth Ildikóból, a Mályvavirág alapítvány elnökéből, Győrfi Pálból, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs és PR-igazgatójából, illetve Kulcsár Hajnalból álló szakmai zsűri Orvos kategóriában Dr. Benyó Gábor gyermek hematológus-onkológus főorvost, a Tábitha Ház orvosigazgatóját, Egészségügyi szakember kategóriában a rendőrség kötelékében egészségügyi oktatását maszkmesteri tudásával kombináló Hangel Bálint Tibort, Innovátor kategóriában a Korábban Érkeztem Koraszülött Alapítvány gyásztanácsadójaként segítő Dr. Zelena Andrást, Új generáció kategóriában az orvosi missziók és gyermektáborok önkénteseként is tevékenykedő Kalászi Marianna orvostanhallgatót, Páciens/Szószóló kategóriában pedig a miskolci Nagy Boglárkát hirdette meg győztesként, aki a Magyarországi Légimentésért Alapítványon keresztül tesz a légimentésben dolgozók munkakörülményeinek javításáért.


Orvos kategóriában Dr. Benyó Gábor gyermek hematológus-onkológus főorvost, a Tábitha Ház orvosigazgatóját díjazták. 
FORRÁS: REDLEMON.HU

A közönség szavazatai az utolsó napokban is záporoztak a jelöltekre, akik között néhány kategóriában komoly verseny alakult ki. Az Orvos kategória győztese végül a krónikus betegek és fogyatékkal élők megkülönböztetése ellen küzdő dr. Mangó Gabriella gyöngyösi orvos lett, az Egészségügyi kategóriában a legtöbb szavazatot a glutén-és laktózintoleranciában szenvedőknek segítő Tóth Judit gyógyszerész asszisztens kapta, a CigiSzünet Facebook-oldal létrehozójaként és szerkesztőjeként Dr. Pócs Dávid sürgősségi szakorvos lett az Innovátor kategória közönségdíjasa. Az Új generáció kategóriában a legtöbb közönségszavazatot Balogh Enikő debreceni orvostanhallgató gyűjtötte össze, aki futásaival rendszeresen adományokat gyűjt sérült és beteg gyermekeknek, melynek köszönhetően Gyermekmentő Futónagykövetnek is kinevezték. A Páciens/Szószóló kategóriában Sevcsik M. Anna kapta a legtöbb szavazatot. Az érdi édesanya személyes érintettség miatt fogott neki a Babagenetika Mozgalom szervezésnek, melynek egyik fő célja, hogy felhívja a figyelmet a genetikai vizsgálatok fontosságára.

A Híresség kategória közönségdíjasának Erős Antóniát választották. A televíziós személyiség hosszú évek óta aktívan kampányol a cukorbetegség megismeréséért, az általa alapított Egy Csepp Figyelem Alapítvány pedig a diabétesszel küzdők mindennapjait próbálja megkönnyíteni.

Forrás: www.origo.hu

 

Oszd meg, ha hasznosnak találtad a cikket!
Megosztom Facebook-on
Megosztom Twitter-en
Megosztom Linkdin-en
Elküldöm emailben

FEMCAFE INSPIRÁLÓ NŐK JELÖLÉS
A „LEGINSPIRÁLÓBB CIVIL TELJESÍTMÉNY”

Voksoljatok AnnáraTi is itt: FEMCAFE SZAVAZÁS