Hálatörténet

Másfél év alatt 5 gyermeket veszítettünk el, míg végre eljutottunk a Babagenetikához

Hálatörténetünkkel nem csak Leonárd megszületését ünnepeljük. Tisztelgünk mindazon nők előtt, akik 40 pluszosan érkeznek meg anyaságukba és azok előtt is, akiket hosszú éveken át nem vizsgálnak ki lelkiismeretesen.“Nyolc orvos nézett… mindent, csak éppen a lényeget nem…” – foglalhatnánk össze Marita történetét, aki 2020-ban, 42 évesen döntött úgy párjával, Dániellel, hogy babát szeretnének. Két hónap sem telt el, máris teherbe esett, de még mielőtt megállapították volna a szívhangot, megcsípte egy kullancs. A Lyme-kór tünetei egyidőben jelentek meg a várandósság biztos jeleivel. Az orvos – tekintettel a magzatra – olyan antibiotikumot adott, amely toleráns. A háromhetes kúrát sikeresnek könyvelték el, további kezelést nem igényel – írták a papírjára. 

  1. július.

A babát mégis elvesztették, a várandósságot műtéttel kellett befejezni…

“A vetélésem után lemondóan legyintett az orvos, látva a koromat. 

‘Ja, hát 78-as? Mit akar?’ “

Már túl öreg… látta az arcokon. Ezt kell valóban átélnie? Meg lenne írva a “nagykönyvben”, hogy 40 felett felejtsd el a babát? Marita és Dániel elhatározása erősebb volt ennél, vetélési csoportokat bújva jutottak el egy specialistához, aki arra biztatta őket, hogy még próbálkozzanak a lombik előtt. 

Figyelem! A Lyme-kór terhesség alatt komplikációkat okozhat, ha nem kezelik megfelelően.
  1. január

Újabb pozitív terhességi teszt. Aztán újabb vérzés és vetélés. 

Májusban már lombikra készültek, Marita vérképe – akár egy 27 évesé – minden tökéletes, biztosan sikerülni fog, mondták! 

  1. június

A beültetett két petesejt mégsem tapadt meg. 

Jött a nyár. Marita és párja próbált nem koncentrálni a babaprojektre, augusztusban mégis újabb baba fogant. Nagy hévvel mentek újabb orvoshoz, aztán egy másikhoz. Az egyik nem látott petezsákot, a másik két szikhólyagot… 

  1. szeptember – a már ismerős vérzés és vetélés…

“Másfél év alatt 5 gyermeket veszítettünk el, amikor végre eljutottunk Annához. Megírtam neki a történetünket és gyakorlatilag 10 percen belül már válaszolt! A Babagenetikának köszönhetően az Istenhegyi Géndiagnosztika orvosa, Dr. Imre Ruben fogadott minket. A Lyme-kóros papíromat kérte, de azt pont nem vittem el, hiszen mindehol félretolták…”

Még aznap este labort kért az orvos, a vérképben négyfajta baktériumot találtak. Az Istenhegyi Géndiagnosztikán Dr. Esztó Klára, Lyme-kór specialista 7 hetes antibiotikum kezelést írt elő Maritának. Egyszerre 5-féle gyógyszerrel, szépen felépítve. Ekkor már 2022 januárt írtunk. A májusi kontrollt epedve várták, a tünetek eltűntek, a doktornő a biztonság kedvéért újabb kúrát kért. 

“Szeptember 1-jén már pozitív lett a teszt! Úristen, csak maradjon meg! Végigizgultuk az első három hónapot, mindig csak két hétre tekintettünk előre. Ugyanitt maradtunk természetesen, Dr. Hajdu Krisztina végezte a 12. heti genetikai ultrahangot és mindent rendben talált. Ezek az orvosok itt végigkísérték a történetünket, soha egy negatív komment, vagy a koromra tett célzás, ítélet nem hangzott el. Nagy támogatást kaptunk!”

Marita és párja csak a 15. héten merte elmondani a családnak az örömhírt, 2023. május 5-én pedig megszületett gyermekük. Marita augusztusban lesz 45 éves. Dániellel erősebb a kapcsolatuk, mint valaha. Az egészségi állapota – köszönhetően a lelkiismeretes kúrának – újra a régi, az életminősége egészen megváltozott. Megszűntek az ízületi panaszok, a szapora szívverés,  de ami a legfontosabb: teljes lett a család! Isten hozott, Leonárd! Örülünk, hogy a Babagenetika nagy családja egy újabb erős oroszlánnal gyarapodott! 

Ha a Lyme-kórt nem kezelik, akkor a fertőzés továbbterjedhet és más szerveket is érinthet. Az ízületek, az idegrendszer és a szív is érintett lehet. Az ilyenkor jelentkező tünetek közé tartozhatnak az ízületi fájdalmak, az arcidegbénulás, a szívtünetek és a memória- és koncentrációs problémák.
Oszd meg, ha hasznosnak találtad a cikket!
Megosztom Facebook-on
Megosztom Twitter-en
Megosztom Linkdin-en
Elküldöm emailben

FEMCAFE INSPIRÁLÓ NŐK JELÖLÉS
A „LEGINSPIRÁLÓBB CIVIL TELJESÍTMÉNY”

Voksoljatok AnnáraTi is itt: FEMCAFE SZAVAZÁS