Hálatörténet

2022. november 5, megfogant második kisfiunk. A terhesség 19. hétig minden a normál forgatókönyv szerint zajlott. Elérkezett a 2. genetikai vizsgálat. Nem látható minden megfelelően, így újbóli vizsgálat szükséges, de nyugodjunk meg minden a legnagyobb rendben!


5 nap elteltével ugyanaz az orvos csak már nem magánrendelésen hanem a klinikán, ahova vidáman egyedül a férjem nélkül érkeztem “hiszen csak egy ismétlő vizsgálat”. Közölte, hogy baj van a babával, enyhe agykamratágulat, corpus callosum splenium nem azonosítható, kisfejűség, és egyéb agyi fejlődési rendellenesség!

Teljes sokkot kaptam…. Mi a következő lépés? -kérdeztem. -MR vizsgálat. -Rendben. 2 nap múlva már feküdtem az MR gépben -én, a klausztrofóbiás-. A nem túl kedves állami intézményben dolgozó asszisztensek meg is jegyezték, „na akkor nem biztos, hogy sikeres lesz”. Már, hogyne lenne az hiszen a gyerekemért mindent kibírok!!

Másnap meglett az eredmény, corpus callosum splenium nem azonosítható… ( illetve ott 2 különálló vesét diagnosztizáltak) mi a következő lépés? Genetikai tanácsadás. Hétfő reggelre volt időpontunk egy állami, majd este egy magánintézménybe. Életünk leghosszabb 4 napja következett.

Elérkezett a hétfő reggel, közölte az orvos iszonyú flegma stílusban, hogy vagy beteg lesz a gyerek, vagy nem, vagy kicsit, vagy nagyon… Döntsük el, hogy mi legyen, de ne sokáig gondolkozzunk, mert 2 hetem van elvetetni!

Megölni egy életet, aki itt rugdos bennem???!!! Aki ismer engem azt tudja, hogy én még a falon is átmegyek bárkiért, nemhogy a családomért! Ahogy kijöttünk az ajtón rögtön bújtam az internetet, ahol megtaláltam Elekes doktor urat és ezzel párhuzamosan a Babagenetikát. Azonnal hívtam Annát, aki nem tudta felvenni, de azonnal írt üzenetet, hogy miben tud segíteni. Közben elmentünk az esti időpontra, ahol ugyanazt mondtak el mint reggel, csak szebben tálalva. De ide mi már úgy érkeztünk, hogy Annával megbeszéltem, hogy Elekes doktor úrhoz segít bekerülni, mert nagyon sürget az idő!

Ott erre nem mondtak semmit, hanem hogy minél előbb döntsem el, hogy elvetetem-e a babát. Egyszóval a 2 genetikai tanácsadáson egy szóval sem említettek, hogy asszonyom, menjen el másik orvoshoz is, hanem egyértelműen kimondták a legrosszabbat, amit egy anya hallhat!

Kedden reggel az összes leletemet elküldtem Elekes doktor úrnak, és jött is s telefon, hogy másnap, azaz március 15-én, munkaszüneti napon várnak szeretettel! Másnap reggel reménnyel telve, de teljesen összetörve érkeztünk meg. A vizsgálat 5. percében kiderült, hogy a corpus callosum splenium teljes mértékben látható és megfelelő méretű. A férjemmel egyszerre sírtuk el magunkat… Majd még 1 óra, 45 percig vizsgálat a doktor úr, ahol megalapította, hogy sem a 2. genetikai vizsgálat, sem az MR diagnózis nem valós! Viszont a baba különleges lesz, – amit eddig is tudtunk- patkó vesével fog születni.


Ahogy kiléptem a doktor úrtól, a családom után Annát értesítettem rögtön! Azóta megszületett Misó, teljesen egészséges! Beavatkozást nem igénylő patkó vesével, amire azt mondta Mátyus doktor úr, hogy Elekes doktor úr szakmai nagyságát mutatja, hogy ezt ő észrevette. Illetve ahogy Kis Éva doktornő mondta „ennek a gyereknek gyönyörű corpus callosuma” van.


Nem tudom/tudjuk a családommal szavakkal kifejezni azt a hálát, amit érzünk Anna es Elekes doktor úr iránt!
Mindenkit arra biztatok, hogy bízzon a megérzéseiben és Annában, a legjobb helyre fogja irányítani és ne hagyjátok, hogy tönkre tegyék az életeteket egy rossz diagnózissal!

Oszd meg, ha hasznosnak találtad a cikket!
Megosztom Facebook-on
Megosztom Twitter-en
Megosztom Linkdin-en
Elküldöm emailben

FEMCAFE INSPIRÁLÓ NŐK JELÖLÉS
A „LEGINSPIRÁLÓBB CIVIL TELJESÍTMÉNY”

Voksoljatok AnnáraTi is itt: FEMCAFE SZAVAZÁS