„Közölték, hogy a gyermekemnek női és férfi nemi szerve is van.”

Szeretném leírni a történetünket, így, hogy műtétileg elvileg túl vagyunk rajta.
2015. szeptember 27. életem legszebb és legrosszabb napja volt. Császáros szülés után pár órával közölték, hogy a gyermekemnek női és férfi nemi szerve is van. Még akkor a hypospadiázis gondolata fel sem merült (addig nem hallottam ilyen nevű betegségről). Vizsgálatok hosszú sora következett, meglett a genetikai vizsgálat eredménye is: 46xy , aminek lenni kell. Minden héten hurcolkodtunk az orvosokhoz, egyik azt mondta, hogy a heréi sem tapinthatóak.
Szerencsére rátaláltam az Istenhegyi Klinikára , Hadidi Professzor 3 fokú hypot állapított meg és 2016 júliusában, 10 hónaposan megvolt az első műtét:  lehozta a heréket a zacskóba és a letapadt fütyit felszabadította úgymond. 1 napot voltunk kórházban, második reggel kivették a katétert.
A második műtét  2016 decemberében volt, ez a nagy műtét 10 nap katéterrel ,  ekkor került fel a húgycső nyílás a makk tetejére. Februárban elkezdtük a hormon krémes kezelést a fütyi méret miatt, nagyon pici volt. Végül 2017 novemberében megtörtént a plasztikai műtét is, sajnos körülmetéléssel, mert nem nagyon volt bőr, amivel dolgozni.
Nagyon sokba került anyagilag is és idegőrlő is volt, főleg,  hogy más országba kellett utazni kicsi gyerekkel,  de mégis azt tanácsolom , aki gyerekének súlyosabb fokozatú hypoja van, ne kísérletezzen máshol, inkább , ha csak 1 lehetőség van, menjen Hadidihez, neki már olyan rutinja van, amilyen a magyar és román orvosoknak talán sose lesz.
Örülök, hogy ezt az időszakot hátrahagytuk, barátokat is szereztünk , hálával és köszönettel tartozom azoknak, akik bátorítottak és segítettek.
Oszd meg, ha hasznosnak találtad a cikket!
Megosztom Facebook-on
Megosztom Twitter-en
Megosztom Linkdin-en
Elküldöm emailben

Mérhetetlenül hálásak vagyunk Nektek, hiszen a támogatásotoknak köszönhetően a BurokBrigád projektünkkel a Richter Anna Díj Közönségdíját tegnap este átvehettük.

Köszönjük!