Negyedik szülinapjára már három szívműtéten volt túl Dani

Az első operáción kéthetes korában esett át a kisfiú, aki egy ritka szívfejlődési rendellenességgel született. Ahogy édesanyja mondja, Dani egy imádnivaló, csupa mosoly szeretetgolyó, nem átlagos gyerek, több szempontból sem.

Danika élete nem indult zökkenőmentesen, de családja összetartásának hála, mára – egy kis óvatosságot leszámítva – képes teljes életet élni. Egy egészen ritka szívbetegséggel, ún. „criss-cross heart”-tal született: lényegében a szív jobb és bal pitvara, illetve kamrája egymással keresztben állnak kapcsolatban, és ez ronthat a test vérellátásán. A kisfiúra már kéthetes korában műtét várt; a sikeres felépülés egyik legfontosabb feltétele szülei elkötelezett szeretete mellett maga a kórház volt; a szakemberek és a megfelelő felszereltség. Ahogy édesanyja, Klára fogalmaz: a kórház jó pár hónapig szinte második otthona volt Daninak, és amíg élnek, hálásak lesznek az összes orvosnak és nővérnek, akik Danit kezelték.

A TELJES CIKK ELOLVASHATÓ AZ NLC WEBOLDALÁN:

https://nlc.hu/egeszseg/20191203/szivmuteten-szivbetegseg-inkubator-adakozo-kedd/?fbclid=IwAR1_sAc6fwX1_lMGC47_xsEThfMzeBNN0v9GsgN8gEIYaPKTcaHDKhXG-M4

Oszd meg, ha hasznosnak találtad a cikket!
Megosztom Facebook-on
Megosztom Twitter-en
Megosztom Linkdin-en
Elküldöm emailben