Nekem Szól!: taroltak a digitális megoldások

Életmentő applikációt, ismeretterjesztő YouTube-csatornát és elektronikus termékenységi naptárat is kitüntettek a Nekem Szól! Egészségértés pályázat díjátadóján. Idén taroltak az innovatív digitális megoldások.

Idén immár negyedik alkalommal adta át ünnepélyes keretek között az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete (AIPM) a Nekem Szól! Egészségértés Díjakat. A pályázat célja idén is az volt, hogy kiemelje és felhívja a figyelmet az egészségértést támogató legjobb kezdeményezésekre. Az idei pályázatra a 2018. október 1. és 2019. október 31. között Magyarországon futó vagy folyamatban lévő projektekkel lehetett nevezni, a zsűrinek pedig végül közel 100 pályázat közül kellett kiválasztani a legjobbakat.

Betegen lépnek nyugdíjas korba a magyarok

Magyarországon komoly problémák vannak az egészségértéssel, amit az innovatív gyógyszergyártók egy korábbi kutatása is megerősít – hívta fel a figyelmet dr. Vereckei Péter, az AIPM elnöke. Egy friss Eurostat-jelentést is említett, mely szerint a magyar nők átlagban 60, a magyar férfiak pedig kicsivel több, mint 59 évet töltenek el egészségben. Ez azt jelenti, hogy egy átlagos magyart hamarabb ér utol egy tartós betegség, minthogy elérné a nyugdíjkorhatárt. Ötven felett a magyarok a környező országokhoz képest is nagyobb arányban tűnnek el a munkaerőpiacról, aminek komoly nemzetgazdasági hatásai vannak.

„A sok esetben lehangoló hazai egészségügyi mutatók és az ellátórendszer hatékonysága javításához az egészségértés fejlesztésén vezet az út: aki jobban eligazodik az információk sokaságában, megérti az életmódja és egészségi állapota közötti fontos összefüggéseket, jobban betartja a kezelési előírásokat, kevesebb krónikus betegségben szenved és hosszabb egészségben eltöltött évre számíthat. Ez nemcsak az egyén szintjén fontos, hanem értéket teremt az egészségügy összes szereplője és a társadalom egésze számára. Az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete éppen ezért állt az egészségértést fejlesztő és népszerűsítő programok élére, négy évvel ezelőtt útjára indítva az azóta is töretlen sikernek örvendő Nekem Szól! programsorozatot. Örömteli, hogy a Nekem Szól! Egészségértés pályázaton idén is sok színvonalas kampánnyal találkoztunk” – mondta el a pályázat eredményeinek értékelése kapcsán dr. Holchacker Péter, az AIPM igazgatója.

A TELJES CIKK ELÉRHETŐ A HÁZIPATIKA OLDALÁN

https://www.hazipatika.com/eletmod/okosgyogyszer/cikkek/ezt_tudnom_kell_az_egeszsegrol/nekem_szol_taroltak_a_digitalis_megoldasok/20191129125040?fbclid=IwAR2bN4j3J0vZkcvMi3OsA9OLd4MdnMvtRMRDDJHGSgh7zg6pGYTb43jSiAM

Oszd meg, ha hasznosnak találtad a cikket!
Megosztom Facebook-on
Megosztom Twitter-en
Megosztom Linkdin-en
Elküldöm emailben

FEMCAFE INSPIRÁLÓ NŐK JELÖLÉS
A „LEGINSPIRÁLÓBB CIVIL TELJESÍTMÉNY”

Voksoljatok AnnáraTi is itt: FEMCAFE SZAVAZÁS