Nem adták fel a reményt: Enciék csodás története

Fogadjátok szeretettel a számunkra nagyon kedves fél éves Emily anyukájának történetét. Köszönjük Enci❤️
“A Babagenetika Egyesület oldaláról már biztosan ismerhettek, vagy hallhattatok rólunk. Röviden itt olvashatjátok, miért pont most írok, három év után. A mi történetünk 2014-ben kezdődött, amikor is pár év sikertelen próbálkozás után sem sikerült gyermekes családdá válnunk. Ekkor döntöttünk úgy, hogy nekifutunk a lombik programnak.

Azon szerencsések között voltunk, akiknek első próbálkozásra sikerült. Nagy volt a boldogság és közben két hónapos terhesen Amerikába költöztünk. 40 hét várakozás, a felkészülés kislányunk érkezésére, a jövőnk, egy pillanat alatt szertefoszlott, amikor egy nagyon rikta genetikai betegséggel megszületett a várva várt kisbabánk. Nem szeretném feltépni a sebeket, részletezni a történteket, mert most ez itt másról szól.

Ennek a tragédiának köszönhetem, hogy megismerhettem Annát, aki hitet, erőt, segítséget nyújtott, aki fogta a kezem távolból és volt rá alkalom, amikor ezt személyesen is megtehette. Tőle hallottam a Babagenetikáról, hogy mi mellett kampányol, hogy jó ügyért küzd.
Azért, hogy leendő vagy éppen várandós kismamáknak, kispapáknak segítsen eligazodni a kesze-kusza egészségügyi rendszerben, mi jár, mi nem jár, a vizsgálatok fontosságára, hol elérhetőek mindezek és annak következményeire.

Én sokszor gondolok arra, hogy mi lett volna ha…. ha az NIPT teszt kimutatta volna…. ha bármelyik ultrahangon észrevették volna…. de itt már nem ez a fontos. Azon már nem tudok változtatni.

Fontos arról beszélni, hogy nem csak a természetes fogantatás során alakulhatnak ki genetikai betegségek. A lombikprogram is ugyanolyan kockázatokkal jár, így itt is kiemelt szerepet kell tulajdonítani a vizsgálatoknak. Nyilván, mint ahogy a mi esetünkben is történt, vannak olyan betegségek, amiket a korszerű vizsgálatok sem mutatnak ki és amennyiben az ultrahang specialista nem jártas a genetikai betegségekben, könnyen „félrenézheti”… ekkor történnek a tragédiák, melyek gyermekek jövőjét és családok életét változtathatják meg.

De visszatérve a történetemre, amelynek pozitív eredménye lett, mert nem adtuk fel, mert harcoltunk, hogy sikerüljön.

Én soha nem hittem abban, amikor a lombikos orvosom azt mondta, – amikor aggódtam az embriók mennyiségén, minőségén, – hogy csak EGY szükséges a sikerhez. Az utolsó, negyedik lombikomnál a PGD tesztek után (mert ugye nem volt kérdés, hogy minden embriót megvizsgáltatunk), egy, azaz egy egészséges lány embiró került beültetésre, aki éppen a kiságyában szuszog, amikor én ezeket a sorokat írom.

A rajtam látható polóval pedig szeretném felhívni a figyelmet a szűrések fontosságára!”

Oszd meg, ha hasznosnak találtad a cikket!
Megosztom Facebook-on
Megosztom Twitter-en
Megosztom Linkdin-en
Elküldöm emailben

FEMCAFE INSPIRÁLÓ NŐK JELÖLÉS
A „LEGINSPIRÁLÓBB CIVIL TELJESÍTMÉNY”

Voksoljatok AnnáraTi is itt: FEMCAFE SZAVAZÁS