női liga

Női Liga a Parlamentben

2019 március 28-ára, a Női Liga tagjaiként, meghívást kaptunk a Magyar Országgyűlés Háznagyától, Mátrai Mártától a Parlamentbe, hogy a Magyarországra akkreditált különböző külügyi képviseletek női nagyköveteivel találkozzunk és a lehetséges együttműködésről beszélgessünk. Az eseményen részt vett Szijjártó- Nagy Szilvia, Magyarország Külügyminiszterének felesége, az Út a Mosolyért Alapítvány elnöke és Fülöp Attila, Szociális Ügyekért Felelős Államtitkár is.

Nagy megtiszteltetés volt egy napot együtt tölteni, és beszélgetni azokról a közös ügyekről, amelyek a világ minden országában súlyosan érintik a nőket. Nemcsak mint szervezetek képviselői folytattunk eszmecserét a nagykövetekkel, hanem mint nők a nőkkel – és talán ez volt a legkiemelkedőbb pontja a találkozásnak. Az elegáns és ceremóniális munkaebédet követően, a délután folyamán, a szolidaritás és az érintettek támogatásának jegyében, gyöngyökből karkötőket fűztünk, melyeket méhnyakrákból gyógyuló nők fognak megkapni.

A résztvevő nagykövet asszonyok a következő országokból képviseltették magukat:
Angola, Litvánia, Portugália, Ecuador Chile, Belgiur, Fülöp szegetek, Tunézia, Ukrajna, Koszovó, Dánia, Kanada, Bulgária, Marokkó, Ausztria, Brazília, Japán, Nigéria, Libanon, Kuba, Spanyolország, Franciaország, Észtország.

A nap folyamán lehetőségünk adódott arra, hogy az általunk képviselt szervezeteket foglalkoztató, sok nő és család életét érintő problémákról beszéljünk a hivatalos szerepeinkből kilépve, az egyetértés, az együttérzés és elköteleződés jegyében.

Babagenetika Egyesület
Endometriózis
Női Egészségért
Mályvavirág
Összefogás a mellrák ellen (rózsaszín Lánchíd)
Mellrákinfó Egyesület

Oszd meg, ha hasznosnak találtad a cikket!
Megosztom Facebook-on
Megosztom Twitter-en
Megosztom Linkdin-en
Elküldöm emailben

FEMCAFE INSPIRÁLÓ NŐK JELÖLÉS
A „LEGINSPIRÁLÓBB CIVIL TELJESÍTMÉNY”

Voksoljatok AnnáraTi is itt: FEMCAFE SZAVAZÁS