Olvasói levél

Kedves Anna!
Biztos nem emlékszik ràm, még januárban beszéltünk telefononon. Röviden a történetünk:  a 18.heti UH-n CPC-t es a.umb.singularist diagnosztizáltak kislányunknál aZ egyik budapesti intézetben. Az ultrahangos semmilyen információt nem adott csak annyit mondott, hogy mivel ez 2 minor anomália menjünk genetikai tanácsadásra. Ezt a nőgyógyászom is javasolta,bár megnyugtatott, hogy ezek nem komoly dolgok. Miután utánanéztünk és arra jutottunk, hogy egyik elváltozás sem életet veszélyeztető, nem mentünk el a tanácsadásra és izgatottan vártuk a kontrollt 2 hét múlva, amit már itt a győri kórházban csináltak.  Úgy volt, hogy bejön a dokim,de vègül nem tudott. Az ultrahangos fel volt hàborodva, hogy miert nem a budapesti intézetbe megyek kontrollra ès, hogy ők ezt csak a 24.héten szokták újra nézni. Míg az asszisztens megkérdezte, hogy miért nem mentünk el a genetikai tanácsadásra, hiszen a 24.hétig el lehet vetetni. (?!) A doki úgy meg volt sértve, hogy semmit nem mondott a babáról, csak diktálta az asszisztensnek, hogy 2CPC. Erre megörültem és mondtam, hogy az jó,nem? Mert eddig  4 volt. Erre a doki rámförmedt, hogy Ő most ennyit lát. Majd még 1x elmondták, hogy menjünk genetikai tanácsadásra. Ezen a napon beszéltem Önnel telefonon és átküldtem a leleteket. Ígérte, hogy visszajelez és ha jól emlèkszem már másnap jelenkezett, hogy a szakértőjük szerint nincs ok az aggodalomra. A történethez hozzátartozik, hogy utàna elmentünk a genetikai tanácsadásra, de csak azért, hogy ne piszkáljanak minden vizsgálaton ezzel. Meglepő módon kb. 5 percenként váltották egymást a kismamák.  Milyen tanácsadás, ami ennyi időt vesz igénybe?
Nekem is csak azt mondta a doki, hogy amniocentézik kell, mire egyből rávágtam, hogy az nem lesz. Erre mondta, hogy itt kell aláírni és mehetünk. Mondtam, hogy ha már eljöttünk szánjon ránk időt és magyarázza el, hogy ha a szakirodalom szerint mindkét elváltozás normális, akkor miért kéne amnio. Nem tudta megindokolni, ráadásul azt is beismerte, hogy Ő se làtott még olyat, hogy a CPCk szülés után megmaradtak volna. Úgyh. végül abban maradtunk, hogy a mi babánknak sincs nagyobb esélye genetikai rendellenessègre. Engem megrémít, hogy ha nem állok le vitatkozni és ha nem nézünk utána, akkor vajon mi történik. Számított az is, hogy a dr.  ott van a nevem előtt, így azt hitte kolléga vagyok (valójában állatorvos). Tudom, kicsi az esélye a vetélésnek az amnionál, de az a kicsi is számít amikor arról az egy várva-várt babáról van szó. 
Kicsit hosszabb lett mint gondoltam, bocsánat :). A lényeg, hogy nekem nagyon jól esett a megerősítés Önöktől és ígértem, hogy majd jelentkezem ha megvan a baba.
Ma egy hónapos, teljesen egészsèges.
Köszönöm nagyon a segítséget!
Eördögh Réka

Oszd meg, ha hasznosnak találtad a cikket!
Megosztom Facebook-on
Megosztom Twitter-en
Megosztom Linkdin-en
Elküldöm emailben

FEMCAFE INSPIRÁLÓ NŐK JELÖLÉS
A „LEGINSPIRÁLÓBB CIVIL TELJESÍTMÉNY”

Voksoljatok AnnáraTi is itt: FEMCAFE SZAVAZÁS