Adorjánné Knábel Tünde

Szülésznő

Adorjánné Knábel Tünde vagyok, három csodálatos fiú gyermek, Levente, Zsombor és Benedek édesanyja.

Pakson élek a családommal. Hivatásomat tekintve szülésznő vagyok, immáron 15 éve.
Jelenleg a 19 hónapos Benivel vagyok itthon, s ha időm s kisfőnököm engedi, hódolok a hivatásomnak. Amióta szülésznő lettem, beépült mindennapjaimba a kismamákkal való foglalkozás, a tanácsadás.

Szakmai tudásom a gyermekeimnek köszönhetően saját gyakorlati tapasztalatokkal bővült, így még magabiztosabban állok a leendő anyukák, apukák elé. 2015 októberében végeztem a budapesti Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karán szülésznő szakon, így már a várandósgondozás mindennapjaiban is részt vehetek.
Nagy álmom volt létrehozni egy olyan helyet, ahol minden egy helyen megtalálható a várandóssággal, a szüléssel, majd a szoptatással, gyerekneveléssel kapcsolatban. Munkám során szorosan együttműködve dolgozom a várandósokért a szülészekkel, szülésznőkkel és védőnőkkel.

Így jött létre a Gólyahír Programok, amely már 5 éve működik, s a babacsapata szép számmal bővült.

Hálás vagyok az elmúlt 5 évért, nagyon sok kismamát, gyermeket váró párt ismerhettem meg. Volt sok-sok öröm, volt sírás. Több gólyahíres kismama szülésénél jelen lehettem, ennél nagyobb bizalmat nem kaphatok tőlük. Volt, aki a szülés alatt telefonon tartotta velem a kapcsolatot. Egy örök kapocs alakult ki köztünk. Hihetetlen, mennyi emberi történetet ismertem meg ez idő alatt. Tudásom számtalan gondolattal bővült.
Életem egyik legszebb időszaka volt, amikor a hozzám érkező kismamákkal szintén kismamaként lehettem együtt.

A Babagenetika Mozgalomba véletlenül „botlottam” bele, miközben szörföztem az interneten. Nagyon megörültem, hogy van egy összefogás kicsinyke országunkban. Fontos dolognak tartom, hogy a szűrővizsgálatok lehetőségei mindenkihez eljussanak, így elhatároztam, ahogyan csak tudom, népszerűsítem a mostanra már egyesületté alakult mozgalom munkáját, itt vidéken, távolabb a fővárostól.

Együttműködésünk első lépcsőfoka a Gólyahír Programok által megszervezett Születés Hete 2016 Paks alkalmából volt, ahová minden nehézséget legyőzve eljutott a Babagenetika Mozgalom. Ekkor fogalmazódott meg bennem, hogy még sok-sok ilyen közös „munkát” szeretnék Annáékkal.

ADOMÁNYOKAT
A MAGNETBANK 16200151-18532896 SZÁMÚ BANKSZÁMLÁRA FOGADJUK HÁLÁS SZÍVVEL.