Barabás Szilvia

Csecsemő és gyermek szakápoló, nemzetközi babamasszázs oktató

Barabás Szilvia vagyok csecsemő és gyermekszakápoló. Budapest egyik kiemelt klinikáján dolgozom, koraszülött intenzív osztályon (PIC), koraszülött babák ápolójaként. Felnőttként váltottam az egészségügyi pályára és elmondhatom, hogy számomra ez egy hivatás. Az a tudat vezérelt, hogy egy segítő szakma hasznos tagja lehessek és minél többet adhassak ezzel ott, ahol szükség van rá.

Az, hogy ezen a területen dolgozhatok és egészen pici babákat segíthetek a jobb és minőségibb élethez rengeteg tanulással, figyelemmel és alázattal jár. Fontos számomra, hogy meglévő tudásomat folyamatosan bővítsem további képzésekkel, hogy azoknak a családoknak, akikkel kapcsolatba kerülök, minél több oldalról hitelesen tudjak segítséget nyújtani. Az évek alatt úgy éreztem, hogy a klinikán is szeretnék egy pluszt adni a piciknek és aggódó szüleinek, majd később a kórház elhagyását követően is tovább támogathassam, segíthessem őket.

Így született meg az álmunk Chonjo Diana Bernadettel, a Babalansz Babamasszázs-oktatás mellyel már bent a kórházban, és azon túl is segíteni tudunk, nem csak a koraszülött babáknak. Számos pozitív hatása mellett a babamasszázs oktatással, egy olyan tudást adhatunk a szülők kezébe, mellyel növelhetjük a kompetenciájukat, segíthetjük jobban megismerni babájukat és növelhetjük önbizalmukat is szülői szerepükbe. Erősíthetjük közöttük a kötődést és olyan technikákat taníthatunk mellyel tudják a babák fájdalmát is csillapítani. Mindemellett pedig a Babalansz ismeretében van egy olyan arcmasszázs technika, mellyel a speciálisabb esetekben is biztos segítséget nyújthatunk. Ez a Castillo Morales-féle arcmasszázs. 

Célunk az, hogy a Babagenetika segítő tagjaként minél többen megismerjenek minket, és eljuthassunk olyan családokhoz, ahol szükség van ránk és meglévő tudásunkra, mellyel hozzásegíthetjük a családokat az egészséges és boldogabb mindennapokhoz.

 

https://www.babalansz.hu

https://www.facebook.com/babalansz

https://www.instagram.com/babalansz/?hl=en