Dr. Aschenbrenner Zsuzsanna

Gyermekorvos

Dr. Aschenbrenner Zsuzsanna vagyok, gyermekorvos, szülő-csecsemő/kisgyermek konzulens, pár- és családterapeuta jelölt.

Egy beteg gyermek akkor érezheti magát biztonságban, szülei pedig akkor tudhatják őt a legjobb kezekben, ha a gyermekorvos a testi és a lelki állapotát egyaránt figyeli, és nemcsak a testi okokat és tüneteket kezeli, hanem ezzel együtt az esetleges lelki problémák felismerésében és kezelésében is szakértő.

Én gyermekorvosként és szülő-csecsemő/kisgyermek konzulensként a gyermeket tiszteletben tartva, nem a betegséget, a tünetet magát, hanem testestül-lelkestül az egész gyermeket figyelem pszichoszomatikus szemlélettel, gyengéden vizsgálom és személyre szabottan gyógyítom, a családot pedig mindenre kiterjedően, egyenrangú partnerként informálom. Azt gondolom, hogy a legtöbb betegségben a gyerekek öngyógyító mechanizmusaira hagyatkozva mi csak statiszták vagyunk. Vagyis az a dolgunk, hogy felelősen mindent megtegyünk azért, hogy megfelelő körülményeket biztosítsunk a gyógyulásukhoz.
Budapesten élek, négy gyermek, három kamasz és egy kisgyerek édesanyja vagyok.Az elmúlt majd’ húsz évben megyei és városi kórházak gyermekosztályain dolgoztam, voltam házi gyermekorvos, bölcsődei és iskolaorvos, és bekapcsolódtam egy pedagógiai szakszolgálat munkájába is. Ötödik éve már csak magánorvosként dolgozom és baba-mama konzultációkat tartok változatos lelki eredetű problémákkal küzdő, 0-3 éves korú gyermeket nevelő családok számára.

Fenti hitvallásomon túl mindennapi munkámat és saját életemet is a megelőző szemlélet hatja át. Elkötelezett híve vagyok a prevenciónak: az egészséges életmódnak, a sportnak, a megfelelő táplálkozásnak, a szűrővizsgálatoknak, a védőoltásoknak és a lelki egészség ápolásának egyaránt. Egyszóval: a felelős odafigyelésnek.
Ezt a szemléletet örömmel osztom meg másokkal is: lelkes szakértője vagyok több online szülőcsoportnak, szívesen tartok szakmai előadásokat, de edukatív jellegű, interaktív „tréningeket” is kisgyermekes családoknak.
Tudom, hogy csak hitelesen, életünkért és egészségünkért a felelősséget felvállalva, jó példával elöl járva lehetünk minták, követendő példaképek a gyerekeink számára. És ez a jövőjük kulcsa.

www.babaharmonia.hu
www.babamamaharmonia.hu
www.magamraismero.hu