Dr. Csermely Gyula

Szülész nőgyógyász, magzati ultrahang specialista

Doktor Csermely Gyula szülész nőgyógyász, magzati ultrahang specialista vagyok. 

Tanulmányaimat a SOTE -n végeztem, majd a Máv kórház, illetve a Szent István kórház kötelékében dolgoztam, utóbbiban adjunktusi majd főorvosi beosztásban. Karrierem kezdetén, a nőgyógyászati onkológia került fókuszba majd a kétezres évek elején megismerkedtem a magzati medicina szakterület szépségével és kihívásaival. Ekkor döntöttem úgy, hogy karrierem további részét erre a területre fókuszálom. Szakmai ismereteimet vezető nyugat-európai intézmények kurzusain és tréningein alapoztam meg, majd ezen a területen 2016-ban PhD fokozatot szereztem. 

A nehezen változó hazai szakmai környezet ellenére, komoly erőfeszítéseket tettem a Down szindróma úgynevezett kombinált szűrésének magyarországi bevezetésért. Az első ezzel kapcsolatos hazai szakmai cikk szerzője voltam, valamint aktívan részt vettem az első magyarországi NIPT (CfDNA) teszt bevezetésében. Tudományos képzéseknek és kongresszusoknak rendszeres előadója vagyok. 

Szakmai munkám mellet sikeres vállalkozóként én alapítottam és irányítottam a Rózsakert Medical Centert (RMC). Ezen belül létrehoztam a Magzati Medicina Központot, amelynek jelenleg a vezetője vagyok. A központ a szűrővizsgálatok mellett, országszerte más intézményekben kiszűrt esetek diagnosztikájával, megerősítő vagy cáfoló vélemények kiadásával is foglalkozik.  A központ életében nagy szerepet kap a kutatás, valamint a szonográfus és orvos továbbképzés. RMC Magzati Medicina Központ büszke arra, hogy az intézményben képzett orvosok és szonográfusok az ország különböző pontján elismert szakemberként álljak meg helyüket.

Úgy vélem az orvostudományban talán a magzati medicina, (az ultrahang diagnosztika, genetika és méhen belüli beavatkozások) fejlődött a legtöbbet az elmúlt húsz évben. Az RMC az ezen a területen megismert és bizonyított diagnosztikus újdonságokat jellemzően néhány hónappal az első nemzetközi közlemény után bevezette. Néhány példa: 12 terhességi héten történő szájpadhasadék szűrés, 12. heti nyitott gerinc szűrés, korai szívultrahang, stb.  Az RMC kezdte el a Preeclampsia szűrést Magyarországon. 

Az egyre modernebb készülékek és a mesterséges intelligencia alkalmazása további robbanásszerű fejlődést jelez előre. Ezért évente több nemzetközi online és személyes képzésen veszek részt, hogy a legújabb ismeretekből a hazai páciensek is  a lehető leghamarabb profitáljanak.  

Nagyon fontosnak tartom az együttműködést Babagenetika Egyesülettel, mert önzetlen és professzionális módon segítenek a várandósoknak. Közös munkánk az Egyesület megalakulása óta tart. A Babagenetika nagyon sokat tett azért, hogy értelmetlen, káros vizsgálatok pl. (AFP alapú Down szűrés) kikerüljön a köztudatból. Valamint, hogy az életkor alapú szűrést felváltsa az első trimeszteri szűrés.

FEMCAFE INSPIRÁLÓ NŐK JELÖLÉS
A „LEGINSPIRÁLÓBB CIVIL TELJESÍTMÉNY”

Voksoljatok AnnáraTi is itt: FEMCAFE SZAVAZÁS