Dr. Csermely Gyula

Szülész-nőgyógyász

Dr. Csermely Gyula ultrahang diagnosztikai specialista és a Prena teszt szakértője, több mint húszéves szakmai gyakorlattal rendelkező szülész-nőgyógyász szakorvos.

Tanulmányait a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen végezte. Szakmai gyakorlatát részben a MÁV Kórházban és az Onkológiai Intézetben szerezte. Az egyetem után tudását vezető nyugat-európai intézményekben gyarapította. 1993-tól a Fővárosi Szent István Kórházban dolgozott a nőgyógyászati, szülészeti és onkológiai osztályon, ahol előbb adjunktus, majd főorvos volt. 1997-től a Telki Kórházat igazgatta, miközben klinikai munkáját a Szent István Kórházban folytatta.
2001-ben saját vállalkozásként alapította meg a Rózsakert Medical Centert, melynek jelenleg is igazgatója és társtulajdonosa.
A szülészet és a nőgyógyászati onkológia mellett az ultrahangos diagnosztika és a magzati medicina a legfőbb érdeklődési területe. Az FMF London által képzett és akkreditált szakember. A kromoszóma-rendellenességek szűrésének magyarországi bevezetésében tevékenyen részt vett. Az úgynevezett “kombinált szűrésről” megjelent első magyar publikáció szerzője. Rendszeres résztvevője a nemzetközi ultrahangos továbbképzéseknek.

Dr. Csermely Gyula sajtómegjelenései (2014–2015):
RTL Klub: Tények és tévhitek a terhességi magas vérnyomásról
RTL Kub: Óvatosan a gyógyszerekkel a terhesség alatt!
Magyar Narancs: A kétségbeesés napjai – A Down-szűrés kockázatai
Index: Szülés 40 fölött
RTL Klub: Milyen betegségeket kell kimutatnia egy ultrahangnak?
Picibaba: Az AFP vizsgálat már csak a kismamák ijesztegetésére alkalmas
RTL Klub: Már nem kötelező az AFP szűrés
TV2: Változások a várandósgondozásban
TV2: Kiszűrhető a koraszülés kockázata

Mérhetetlenül hálásak vagyunk Nektek, hiszen a támogatásotoknak köszönhetően a BurokBrigád projektünkkel a Richter Anna Díj Közönségdíját tegnap este átvehettük.

Köszönjük!