Dr. Kelemen Csaba

Szülész-nőgyógyász és endokrinológus főorvos

Dr. Kelemen Csaba vagyok, szülész-nőgyógyász és endokrinológus főorvos. Tanulmányaimat a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen végeztem, a Szülész-Nőgyógyász szakorvosi, majd az Endokrinológus szakorvosi képesítésemet is itt szereztem meg. Egyetem után Japánban, az akitai Red Cross Hospitalban dolgozhattam egy évig, egy japán állami ösztöndíj keretében, majd a (később bezárásra ítélt) Budapesti MÁV Kórház Szülészeti és Nőgyógyászati Osztályán helyezkedtem el. Jelenleg a Szent János Kórház Szülészeti és Nőgyógyászati Osztályán dolgozom, adjunktusi, majd főorvosi kinevezésemet is itt kaptam meg.

Számomra természetes az orvos-beteg kapcsolatban a közvetlen hangnem, a partneri viszony. A kezelés meggyőződésem szeritn soha nem lehet sablonos, mindig személyre szabottnak kell lennie. Szintén fontos alapelvem, hogy gyógyszeres (hormonális) kezelést csak abban az esetben kezdjünk, ha valóban indokolt és egyetlen más kezelési mód sem vezetetett sikerre.

Sok éve aktívan dolgozom az online térben is, meggyőződésem, hogy az internet az egyik leghasznosabb tájékozódási felület lehet a páciensek számára, de csak akkor, ha mi, orvosok ezért aktívan teszünk. Rajtunk múlik, hogy a pácienseknek van-e esélye az online térben hiteles és korrekt szakmai információkhoz jutni. Szintén alapvetően fontosnak tartom, hogy egy orvos folyamatosan képezze magát és tartson lépést a nemzetközi szakirodalom újdonságaival, hiszen ez egy folyamatosan változó, fejlődő tudományág, a hozzánk forduló pácienseknek pedig csak akkor adhatjuk meg az elvárt, korrekt ellátást, ha tisztában vagyunk a szakma legfrissebb eredményeivel is.