Dr. Lintner Balázs

Szülész-nőgyógyász

Szülész-nőgyógyászként és daganatsebészként is egyaránt dolgozik Dr. Lintner Balázs, aki magzati rendellenességek szűrésével foglalkozik. 

„Türelemmel és igyekezettel próbálok nap mint nap segíteni, gyógyítani”

Lintner Balázs másik kiemelt szakterületét a nőgyógyászati onkológiai műtétek jelentik. „2002 és 2003 között egy Német Állami Ösztöndíj (DAAD) révén a Wiesbaden-i Onkológiai Centrumban dolgozhattam: itt szerettem meg a nőgyógyászati szakma sebészeti részét, és 2013-ban – egy újabb szakvizsgát követően – a nőgyógyászati onkológiai műtétekre szakosodtam” – meséli a szakember, aki egy kifejezetten erre a területre specializálódott, itthon és a nemzetközi színtéren is egyaránt elismert csapat tagjaként végzi ezeket a műtéteket.

„Nagyon jó érzés, amikor a műtét után jó pár évvel olyan pácienssel találkozom, aki meggyógyult és jól van. Egy-egy súlyosabb esetnél már az is nagy eredmény, ha a műtét után nem csak egy-két évet él a páciens, hanem jóval tovább. Egyes esetekben pedig az is sikernek mondható, ha a műtét utáni időszak viszonylag jó életminőségben telik. Sajnos nincs azonban varázspálca a kezünkben. Türelemmel, igyekezettel, tudásunk korlátainak a figyelembe vételével igyekszünk nap mint nap segíteni, gyógyítani, vigasztalni. Mindenesetre azt biztosan állíthatom, hogy ezeket a betegeket csak centrumokban, az ilyen műtétekben jártas szakemberek segítségével szabad csak operálni, ahogyan ezt a külföldi tapasztalatok is mutatják. Az általános nőgyógyászati sebészeti jártasság nem elegendő az onkológiai betegek szakszerű ellátásában, ezért fontos hangsúlyozni, hogy akinél ilyen probléma felmerül, azt mindenképpen olyan klinikára irányítsák, ahol ezzel a szakmai tudással rendelkező orvos(ok) dolgozik, hiszen a páciens első műtéti ellátása sorsdöntő lehet a betegség prognózisa tekintetében.