Dr. Purcsi Katalin

Szülész-nőgyógyász szakorvos

Dr. Purcsi Katalin vagyok szülész-nőgyógyász szakorvos és mindemellett 2 csodálatos kislány anyukája. Békéscsabán születtem, majd ott is nevelkedtem. Gimnáziumi éveimet követően orvosi diplomámat Szegeden szereztem meg.

Egyetemi éveim alatt ösztöndíjjal volt lehetőségem Németországban tanulni, majd az egyetem befejezése után 3 évig az Országos Onkológiai Intézet Nőgyógyászati Osztályán dolgoztam. Jelenleg a Szent János Kórház Szülészeti-Nőgyógyászati Osztályán dolgozom.

Világ életemben orvos szerettem volna lenni, sosem tudtam magam más területen elképzelni. A szülészet-nőgyógyászatba már az egyetem alatt szerettem bele, amikor TDK-zni kezdtem a Szegedi Női Klinikán.  Magával ragadott ez a szakirány, mivel egy komplex területnek tartom és nőként főleg egy olyan terület, ahol akár rengeteg személyes tapasztalattal (pozitívval és sajnos személyes negativval) is segíthetek a pácienseknek, kismamáknak. 

Célom, hogy a hozzám járó betegek őszintén megnyílhassanak a rendelőben.

Fontos számomra az emberközeli szemlélet, a bizalmi légkör megteremtése, éppen ezért minden betegemmel, kismamámmal megpróbálok minél közvetlenebb, bizalmi kapcsolatot kialakítani. Nincs olyan kérdés, amit ne tehetnének fel és azt vallom, hogy nem csak az orvos-beteg kapcsolatban, de a hétköznapi életben is az egyik legfontosabb a megfelelő kommunikáció.

 

A Babagenetikával egy HPV kampány keretén belül ismerkedtem meg és megfogott a témája, célja. Úgy érzem, hogy ez egy olyan irány, mely nagyon fontos a mai világban, éppen ezért szeretnék részt venni benne, hogy minél több embernek segítséget, támogatást nyújthassak. 

 

FEMCAFE INSPIRÁLÓ NŐK JELÖLÉS
A „LEGINSPIRÁLÓBB CIVIL TELJESÍTMÉNY”

Voksoljatok AnnáraTi is itt: FEMCAFE SZAVAZÁS