Dr. Vecsei Anna

Urológia

2012-ben végeztem a PTE ÁOK-n, majd elkezdtem dolgozni a szombathelyi Markusovszky Egyetemi Oktatókórház Urológiai Sebészeti Osztályán. Régóta álmom volt, hogy urológus lehessek és ez meg is valósult 2018-ban, amikor európai urológus szakvizsgát tettem. Pécsi egyetemi éveim során viszonylag hamar eldöntöttem, hogy ez lesz az irány, nagyon tetszett, hogy komplex, összetett, szerteágazó terület, amelyben a diagnosztika, terápia, sebészi ellátás, illetve az utánkövetés, gondozás egy kézben összpontosul. A probléma felfedezésétől a gyógyulásig rálátásunk van a teljes folyamatra, ami egyrészt nagy szakmai kihívás, másfelől hálás feladat is.

A képzésem során egy évet töltöttem a pécsi Urológiai Klinikán, ahol elkezdtem tanulni – többek között – az urodinámiás vizsgálatok leletezését (ez egy speciális vizsgálat, melynek során mérőkatéterrel merjük a nyomásviszonyokat a hólyag telődése alatt és vizeletürítéskor), majd innen már egyenes út vezetett ahhoz, hogy vizelettartási és -ürítés zavarokkal, urogynekológiai problémákkal foglalkozzak.

2019 óta a Csimborasszó Egészségügyi Központban dolgozom másodállásban, ahol 2023-tól az urodinámiás vizsgálóeljárás is felkerült a palettára. A központban kismedencei fizioterápiára szakosodott gyógytornásszal is van lehetőségem együtt dolgozni, így pl. az inkontinencia, a medencefenék-süllyedések konzervatív terapiáját magas színvonalon tudjuk nyújtani.

Szakterületeim (többek között): Vizeletürítési zavarok, inkontinencia, medencefenék-süllyedés, neurogén hólyag, túlműködő hólyag, különböző fájdalom szindrómák; ezeken kívül az urológia minden területével foglalkozom: pl. vese-, hólyag-, here-, prosztatatumor, húgyúti kövesség é fertőzések, jóindulatú prosztatamegnagyobbodás, merevedési zavar…

Szombathely mellett élünk férjemmel és kisfiúnkkal, otthonunkat és életünket két berni pásztor kutyusunkkal, siklóval és gekkóval osztjuk meg.
A Babagenetika Egyesülettel az Édesanyák Szakértői Csoporton keresztüli ismerkedtem meg.
Saját bőrömön tapasztaltam meg,hogy milyen ha nehezen, sok küzdelem árán születik meg a hőn áhított gyermek. A Babagenetika Egyesülethez hasonlóan a szakmám határterületein szívesen segítek eligazodni azoknak,akik hozzám fordulnak.

FEMCAFE INSPIRÁLÓ NŐK JELÖLÉS
A „LEGINSPIRÁLÓBB CIVIL TELJESÍTMÉNY”

Voksoljatok AnnáraTi is itt: FEMCAFE SZAVAZÁS