Rados Katalin

Szülésznő

A Felvidékről származom, 2008-ban költöztem Budapestre.2012-ben végeztem a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Karán, szülésznő szakirányon.

Még abban az évben szeptemberében elkezdtem dolgozni annak a budapesti kórháznak a szülészeti osztályán, ahol a gyakorlatomat is szereztem, és azóta is ott tevékenykedem. Az osztályos/szülőszobai munka mellett mindig is fontosnak tartottam, hogy elérhető legyek és széleskörű felvilágosítást adjak a várandósok számára, így a kórházunkban zajló szülésfelkészítő tanfolyam előadásaiban is részt vettem. Szerencsére már egyre többször fordul elő, hogy a családtervezéstől kezdődően szerepet vállalhatok egy család életében és végigkísérhetem a folyamatot.

A kórházi munkám során a szülésznő hallgatók gyakorlati képzésében is szerepet vállalok. Fontosnak tartom, hogy a következő generációs szülésznők is sokoldalúvá és megfelelően tapasztalttá váljanak, ahogy azt az én képzésemben is fontosnak tartotta a mentorom. Emellett már két éve a főiskolai képzésben is oktatok.

Jelenleg első gyermekünket várjuk a férjemmel. Várandósként más szemmel látom ezt az állapotot, és remélem, hogy ezzel a tapasztalattal tovább szélesíthetem a látókörömet. Ezeket az élményeket igyekszem a későbbiekben minél jobban beépíteni a munkámba és ezáltal is fejleszteni magamat.