Schuster Barbara

Pszichopedagógus, alapítványi koordinátor

2006 óta vagyok a gerincferdüléssel, gerincdeformitással élő páciensek támogatásáért működő Vertebra Alapítvány koordinátora.

2007-ben szereztem második diplomámat az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Főiskolán pszichopedagógusként, szakdolgozatomat a Gerincferdülés lelki megközelítésben címmel írtam.

Saját történetemet 2002 áprilisi gerincműtétemtől, gyógyulásomtól számítom. Operáló orvosom – dr. Jeszenszky Dezső – páratlan emberi hozzáállását tapasztalva, illetve az általa megismert kiváló szakemberek hatására lettem a gerincferdülés ügyének elhivatott segítője.

Egyik legnagyobb személyes örömként élem meg, hogy az utóbbi évek szakmai fejlődésének eredményeképp, a felkészült intézményeknek és szakembereknek hála ma már a csigolyafejlődési rendellenességgel kiszűrt gyermekek jó része időben kerül specialistához, és ideális életkorban kezdődik meg kezelésük. A csigolyafejlődési rendellenességek (congenitalis scoliosis) gyakran súlyos gerincferdülést, gerincdeformitást okoznak, ám időben felismerve, kis megterhelést jelentő, megelőző jellegű műtéttel jól korrigálhatók, kezelhetők: a gyermekek teljes – sportban, mozgásban gazdag, aktív – életet élhetnek. Az érintett családok ma már közösségként, a sorstárs tapasztalatokat felhasználva támogatják egymást, a szakemberek hozzáértő segítsége mellett.

Mérhetetlenül hálásak vagyunk Nektek, hiszen a támogatásotoknak köszönhetően a BurokBrigád projektünkkel a Richter Anna Díj Közönségdíját tegnap este átvehettük.

Köszönjük!