Torják Judit vagyok. 1985. március 10-én születtem. Mindig is az egészségügyben szerettem volna dolgozni. Már kisgyermek koromban is gyakran játszottam, hogy orvos vagyok. Gyógyítottam a plüss állatokat és a játék babákat.  Gimnáziumban a pályaválasztás során döntöttem el, hogy a szülésznői hivatást választom.  Tanulmányaimat a Semmelweis Egyetem  Egészségtudományi Karán végeztem. Gyakornok éveimet Budapesten az I. Női Klinikán töltöttem.  A tatabányai Szent Borbála Kórházban dolgozom szülésznőként 2008 óta. A szülőszobai munka mellet a gyermekágyas és nőgyógyászati osztályokon is tevékenykedem. 

Szerencsésnek tartom magam, hogy 2019-ben a  Családbarát Szülészeti Pályázat keretében lehetőséget kaptam, hogy perinatàlis tanácsadónak  tanulhassak. A képzés során számos új dolgot tanultam, amellyel színesíthetem a munkámat és  hatékonyabb segítséget tudok nyújtani a családoknak, immár nem csak a szülőszobán, hanem  az egész perinatàlis időszakban. A képzés alatt az önismereti órák, gyakorlatok számomra az  egyéni, személyes fejlődést is jelentették, amiért különösen hálás vagyok. Én úgy gondolom,  hogy az önismeret nagyon fontos a személyiségfejlődésben. Ha tisztában vagyunk a saját  életünk esetleges elakadásaival és lehetőség nyílik a bezárt kapuk kitárására, a feldolgozásra,  akkor segítő szakemberként is sokkal eredményesebben tudunk együttműködni a hozzánk  forduló családokkal. 

Szülésznőként az én szemléletében a családdá válás folyamata, amikor két ember  összetalálkozásából egy új élet születik. Megkezdődik a fogantatás pillanatában, folytatódik a  várandósság alatt, megerősödik a vajúdás alatt és kiteljesedik a megszületésnél. A várandósság  a testet és lelket egyaránt érintő folyamat. A célom az, hogy megkönnyítsem a családok számára  a baba várást. Továbbá, hogy a hozzám forduló kismamákat, párokat a szülés körüli időszak  széleskörű összefüggéseivel megismertessem. Felkészítsem őket a szülésre, szülővé válásra.  Végig kísérjem és támogassam őket a vajúdás alatt, egy jó szülés élményt biztosítva nekik. 

Sajnos azonban a várandósság, nem mindig alakul úgy ahogy szeretnénk. A perinatàlis veszteség  témaköre a szívemhez közel álló terület. A mindennapi munkám során, mind a szülőszobán  mind pedig a nőgyógyászati osztályon sajnos egyre gyakrabban találkozom a perinatàlis  veszteség sokrétűségével. Kiemelten fontosnak tartom a veszteséget megélt nők, családok  támogatását, a megfelelő, empatikus informálását a történtekről és az egyéni esetkezelést. A  témában az ismereteimet szeretném tovább mélyíteni. Szívesen veszek részt továbbképzéseken  is, hogy megfelelő segítséget tudjak nyújtani a hozzám forduló családoknak.

Nagyon fontos számomra a felkészültség, az ismeretek fejlesztése. Szeretek csapatban dolgozni. Úgy gondolom, hogy a perinatàlis időszak történései annyira sokrétűek, hogy a legjobban egy  jól együttműködő csapat munkával lehet támogatni a bizalmukba fogadó családokat. Másrészről  a csapat munka további nagy előnyének tartom, hogy a családokon kívül a különböző  szakterületek egymást is támogatni tudják szakmailag és emberileg is. A Babagenetika Egyesület  mindezt a sokszínű segítségnyújtást megtestesíti, ezért megtisztelő számomra, hogy  csatlakozhatok egy ilyen nagyszerű szakember gárdához.

FEMCAFE INSPIRÁLÓ NŐK JELÖLÉS
A „LEGINSPIRÁLÓBB CIVIL TELJESÍTMÉNY”

Voksoljatok AnnáraTi is itt: FEMCAFE SZAVAZÁS