Horváth Réka

Perinatális szaktanácsadó, anya-magzat kapcsolatanalitikus jelölt

Horváth Réka perinatális szaktanácsadó, anya-magzat kapcsolatanalitikus jelölt vagyok.

A várandósságaim alatt megélt tapasztalataim és perinatális veszteségeim indítottak el azon az úton, hogy az ELTE Pszichológiai karán elvégezzem ezt a másoddiplomás képzést. Tudom, hogy a professzionális orvosi ellátás mellett elengedhetetlen a vetélésen,
méhen kívüli várandósságon átesett, magzatukat, újszülöttjeiket elvesztő vagy fejlődési rendellenességek, genetikai betegségek miatt elengedett babák szüleinek lelki támogatása. Tudom mekkora jelentősége van a megfelelő és gyógyító gyászmunka szakszerű kísérésének, hiszen hatással van nemcsak a jelenre, de transzgenerációs szempontból a szülők, a meglévő testvérek életére vagy a jövőbeli várandósságokra is.

Ezért tartom elengedhetetlennek azt a szakmai összefogást, azt a támogató légkört, amit a Babagenetika Egyesület létrehozott. Tevékenységük által olyan kismamákhoz is eljuthatunk segítő szakértőkként, akik amúgy elvesznének az egészségügyi rendszerben.
Magánpraxisom mellett a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ Szülészet-nőgyógyászati és Koraszülött Intenzív (PIC) Osztályán dolgozom. Szakterületem a perinatális halálban érintett, valamint a koraszülés, császármetszés traumáin átesett szülők pszichés kísérése, támogatása. Tagja vagyok a Magyar Pre- és Perinatális Pszichológiai és Orvostudományi Társaság Perinatális veszteségek munkacsoportjának.

Jelenleg az Anya-magzat kapcsolatanalitikus képzés hallgatója vagyok.

Elérhetőségeim:
Honlap: http://www.horvathreka.com
Facebook: https://www.facebook.com/perinatreka
Instagram: https://www.instagram.com/anya_baba_apa/

FEMCAFE INSPIRÁLÓ NŐK JELÖLÉS
A „LEGINSPIRÁLÓBB CIVIL TELJESÍTMÉNY”

Voksoljatok AnnáraTi is itt: FEMCAFE SZAVAZÁS