Szimon Petra

Pszichológus, mentálhigiénés szakember

Petra 2022 óta a Babagenetika szakértője, aki főleg a meddőségi kezelésekben részt vevő párok pszichés támogatásával foglalkozik, de perinatális veszteséggel kapcsolatban is lehet hozzá fordulni tanácsért.

Évek óta foglalkozom mesterséges megtermékenyítési folyamatban résztvevő párok lelki segítésével, szívügyemnek tekintem, hogy ezen a kihívásokkal teli úton megfelelő támogatást kapjanak. 

A számos kihívás mellett felmerülnek vesztségek, melyek sikeres feldolgozása fontos a születendő gyermek és a szülők mentális egészségvédelme szempontjából. Ezért kiemelt szakterületem a gyász és a veszteségek feldolgozásának kísérése is.

​A tapasztalatok alapján a megfelelő preventív támogatással, pszichoedukációval, majd az asszisztált reprodukciós folyamat egyes fázisait is végigkísérő pszichés támogatással lehet a legnagyobb hatékonyságot elérni a mesterséges megtermékenyítési folyamatok során.  

A közös munka során segítem a klienseimet a mesterséges megtermékenyítő eljárásokat kísérő lelki folyamatok megismerésében, relaxációs módszerek elsajátításában, erőforrásaik feltérképezésében, és egy megküzdési eszköztár átadásán keresztül a kontrollérzésük erősödésében, amely a mentális jóllét, a pszichés megküzdés oldaláról támogathatja a sikerességet.