Dr. Farkas Eszter

Szülész-nőgyógyász szakorvos

Dr. Farkas Eszter vagyok, szülész-nőgyógyász szakorvos. 2012-ben végeztem a Debreceni Egyetemen, majd 7 éven keresztül Debrecenben folytattam a munkámat: itt töltöttem a szakorvosképzés éveit, majd a szakorvosi éveim kezdetét is. 2019-ben költöztem Budapestre, ahol azóta magánpraxisban dolgozom. 

Nagyon sok minden érdekel, ami egyrészt jó dolog, mert támogatja a szakmai és személyes fejlődésemet, másrészt teher is tud lenni, mert nincs annyi időm, mint amennyi dolog érdekelne. A folyamatos tanulhatnéknak köszönhetően elvégeztem a Semelweis Egyetem laktációs szaktanácsadói, illetve szakfordító-tolmácsképző szakát is, jelenleg pedig ráépített szakképzésként gyermeknőgyógyászat képzésben veszek részt. 

Szeretem a pácienseimet, igyekszem a legjobbat adni nekik, amit magamnak is szeretnék, igyekszem megadni az időt és az értő figyelmet mindenkinek. Évekig a háborítatlan szüléskísérés volt a fő irányom, nagyon szerettem ott lenni az anyák mellett a szülés különlegesen egyedi folyamatában. Legközelebb talán mégis a tinédzser korosztály áll hozzám. Még nagyon jól emlékszem, milyen elveszett és szorongó tud lenni az ember tizenévesen, a rengeteg rá nehezedő kérdéssel, a sok furcsa változással. 

A kiskamasz korosztálynak fordítottam a Menstrupédia című képregényt, ami engem is elvarázsolt. Amikor először olvastam, azt kívántam, bárcsak nekem is így beszélt volna valaki a menstruációról és a serdülőkorról annak idején, bárcsak tudtam volna, mit tegyek, ha nincs nálam az iskolában betét, vagy hogy kell felrakni egy tampont. Nagyon örülök neki, hogy a célkorosztály (9-12 év), de a kisebb testvéreik is nagyon élvezik a könyvet!

Szintén a tinédzser korosztályt célozva elindult a Tik-Tok csatornám, a @tininogyogyasz, ahol igyekszem a tévhiteket eloszlatni, és támogatni a tiniket abban, hogy egészséges és magabiztos felnőttekké válhassanak. 

Rendelésemen a szülészet-nőgyógyászat széles skálájával foglalkozom: kismamákat gondozok, fogamzásgátlási tanácsadást tartok, szűrővizsgálatokat végzek. Fontosnak tartom, hogy a pácienseim a legjobb ellátást kapják, ezért törekszem arra, hogy szükség esetén specialistákhoz irányítsam a pácienseket, hogy a legjobb kezekben lehessenek például egy műtét során. 

A Babagenetikával egy páciensemen keresztül találkoztam először, akit egy súlyos fejlődési rendellenesség kapcsán kísértek és segítettek, amiért nagyon hálás vagyok. Örülök, hogy együtt dolgozhatunk, és segíthetjük a nőket, hogy a számukra legjobb ellátást kaphassák, és érezhessék, hogy törődnek velük.